Kurban Bayramı tatilini uygun fiyatlarla yurt dışında geçirmek isteyen Türk Vatandaşlar Gürcistan’ın pasaporta ve vizeye ihtiyaç duymadan gezilebilen bir ülke olması nedeniyle Türkiye- Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı’na akın etti.

Aileleri ile sınır kapısına gelen birçok vatandaş çocuklarının kimliğinde fotoğraf olmadığı için çocuklarını yurt dışına çıkaramıyor.

Durum karşısında şaşkına dönerek büyük hayal kırklığı yaşayan aileler, gümrük kapısından geri dönmek zorunda kalıyor.

sarptan dönüyor2

Eşi ve çocuğuyla İstanbul’dan gelerek Gürcistan’da yurt dışına tatili yapmak için Sarp Sınır Kapısı’na gelen Şeyma Bayram 9 aylık çocuğunun kimliğinde fotoğraf olmadığı için çocuğuyla yurt dışına geçiş yapamadı.

Artvin Gazeteleri Muhabirine konuşan Şeyma Bayram, “Tatilimizi yurt dışına geçirmek istedik. Kimlikle geçiş yapıldığı için Gürcistan’ı tercih ettik. Yollar çok yoğun inanılmaz trafik var.  Buraya geldik bir şokla karşılaştık. Çocuğumun kimliğinde fotoğraf olmadığı için anne babası olarak yanında olduğumuz halde yurt dışına çıkaramıyoruz. Kimlikte fotoğraf olması lazımmış. Bunu bilmiyorduk. Kimse de uyarmadı. Onca yol geldik. Şimdi geri döneceğiz. Üzgünüm. Eğer çocuğunuzun pasaportu yoksa, kimliğinde fotoğrafı yoksa boşuna Gürcistan’a gideceğim diye bu yolu çekmeyin.” dedi.

5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı 5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası