Kemalpaşa ilçesinde ÇAYKUR çay fabrikasında elde edilen çay posası fabrikanın hemen yanında bulunan araziye boşaltılıyor.

Fabrikanın hemen karşısında bulunan esnaflar, çevreye yayılan kokunun rahatsız edici olduğunu ve gelen turistlerin de durumdan şikâyetçi olduğunu ifade etti.

Fabrikanın önünde bir araya gelen esnaflar durumu protesto etti. “Kokuya artık dayanamıyoruz” diyen esnaflar adına basın açıklaması yapan Hasan Bayraktar, yetkililerin seslerini duymalarını istiyor.

çay fabrikası ağ26 (2)

Türkiye’nin en çok geçişin yapıldığı kapının olduğu ilçenin girişinde böyle bir koku olmasının kötü bir imaj çizdiğini vurgulayan Bayraktar, “Türkiye’nin en yoğun turist geçişinin yapıldığı kapı Sarp Kara Hudut Kapısı’dır. Kemalpaşa’da bulunan çay fabrikası çay çöpünü hemen yan tarafına döküyor ve burada etrafa çok kötü koku yayılıyor. Buraya gelen turistler ve biz esnaflar bu durumdan şikayetçiyiz. Devlet yetkililerine bu durumu anlatmamıza rağmen biz bu sorunu söylememize rağmen çare bulamadık. Bu çöpün buradan kaldırılması gerekiyor.” dedi.

Tüm girişimlerine rağmen yetkililerin duruma çözüm bulmadığını aktaran Bayraktar, “Biz bir sorumlunun buna çözüm bulmasını istiyoruz. Bu tahammül edilecek bir koku değil. Burada yağmur yağınca daha çok kokuyor. Buraya turist gelmesine de gerek yok burada insanlar yaşıyor. Bundan herkes şikayetçi. Senelerdir bu durum böyle. Turist Türkiye’ye girdiğinde ilk aldığı koku bu. Böyle ülkeni nasıl temsil edebilirsin ki? Yıl 2023 biz hala böyle ufak tefek sorunlarla uğraşıyoruz. Bu kokuyu akşama kadar kokluyoruz ve akşam eve gittiğimizde baş ağrısı çekiyoruz.” diye konuştu.

ÇAYKUR çay fabrikası müdürü Ömer Özdemir ise yaptığı açıklamada atıkların fabrikadan uzaklaştırılamayacağını söyledi.

Özdemir yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu çay atığı fabrikadan uzakta depolandığı anda dolandırıcılar bunu fırsat bilir ve bu vatandaşlarımızın sofrasına çay olarak döner. Bu atık ciğerlere de çok zarar verir. Vatandaşlarımızı korumak için burada depolamak zorundayız. Kapalı alanda da saklayamayız çünkü fermantasyon sürecinde olduğu için gaz sıkışması sonucu patlama olur. Şimdi üzerini branda ile kapatma düşüncemiz var ne kadar etkili olur bunu bilemiyoruz ama çözüm olarak bunu deneyeceğiz. Mart ayında vatandaşlarımız bu atığı gübre olarak kullanıyor. O dönemde isteyen vatandaşlara gübre olarak veriyoruz.”

5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı 5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası