Eda BAŞAR ÖZKAN

Kemalpaşa il genel meclisi üyesi Şenol Çelik, 30 Mart’ta meydana gelen ölümlü kazayı meclis gündemine taşıdı.

CHP İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Çelik, Hopa-Kemalpaşa kara yolunun Selimiye köyü mevkiinde meydana gelen ve 2 kişinin canına mal olan kazayla ilgili mecliste konuşma gerçekleştirdi.

Yol kenarındaki su biriken menfeze devrilerek boğulup ölen iki vatandaşın ölümünün sorumlularının kim olduğunu soran Çelik, “Bu kuyu su tahliyesi için açılmış fakat kuyunun kenarında hiçbir tedbir yok. Vatandaşı suçlamak kolaydır. Tedbir alınsaydı bu vatandaşların hayatını kurtarmış olurduk. Benim isyanım bu tedbirsizliğedir. Buna da birileri insanlara kader diye yutturmasın.” dedi.

Kemalpaşa yoluna deniz taştı Kemalpaşa yoluna deniz taştı

ölüm yolu (1)

Hopa Kemalpaşa arasında birçok noktanın risk teşkil ettiğini kaydeden Çelik, “Sadece bu değil daha önce tünel çöktü. Şimdi oraya çelik ağ germişler küçük bir taş bile o ağı yırtarak tünelin arkasına kadar gelmiş. Sağlam bir ağ gerilse o taşlar tünelin arkasına akmaz. Büyük taşlara bir şey demiyorum fakat daha küçük taşları bile tutamamış.” diye konuştu.

Kopmuş mevkiinde yaşanan heyelanları da daha önce meclis gündemine taşıdığını belirten Çelik, “İlla birileri ölecek biz sonra çalışmaya başlayacağız. Bunun önlemlerini bugünden alsak. İnsanlar o kazalarda ölmese daha güzel olmaz mı? Burada tırların altında kalıp ölen trafik kazasında ölen arkadaşlarımız var. Biz bunlara isyan etmeyelim de neye edelim? Tedbir alınmalı. Tedbir almayanlaradır benim isyanım.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Masası