Artvin Valiliği himayelerinde, Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Bilimsel İlkeli Lider Gelişimsel Eğitim Projesi kapsamında 2.si düzenlenen Yayla Bilim Şenliği  14 Ağustos Pazartesi günü Yusufeli Yüncüler Yaylası'nda yoğun katılımla gerçekleştirildi. 

yüncğler festival ağ14 (2)

Çocukların küçük yaşlardan itibaren bilim, sanat ve teknolojiye karşı ilgi, sevgi ve meraklarını canlı tutmak; öğrenmeye istekli, araştırmacı, başarılı, bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla düzenlenen şenlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Fahri Acar öğrencilerle bir araya gelerek çalışmalarına eşlik etti.

yüncğler festival ağ14 (5)

Kaçkar Dağları'nda yer alan, bozulmamış büyüleyici doğası ve birçok endemik bitki florasının bulunduğu yaylada; kod okuma becerisini geliştiren Bilgisayarsız Kodlama Atölyesi, hayal gücünü destekleyen Masal Atölyesi, astronominin doğal laboratuvarı gökyüzünü ve gök cisimlerini tanıtan  Gökyüzü Gözlem Atölyesi başta olmak üzere kurulan 11 atölye öğrencilerin yoğun ilgisini kazandı. Öğrencilerin öğretici ve keyifli vakit geçirdiği, onların çok yönlü gelişimlerini destekleyen şenliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ile birlikte Ak Parti Eski Milletvekili Erkan Balta, Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Alp, İl Şube Müdürü Zeliha Güney, Okul Müdürleri, Köy Muhtarı yaylada yaşayan çocuklar ile vatandaşlar katıldı.

yüncğler festival ağ14 (4)

Şenliği değerlendiren İl Müdürü Acar " Çocuklarımız neredeyse biz oradayız. Onlara eğitimi eğlenceleri hale getirmek sosyal, sanatsal, kültürel yönlerden yeni yetkinlikler kazandırmak için buradayız. Bilimin, sanatın ve yaratıcılığın buluştuğu, öğrencilerimizin eğlenirken öğrendiği Yayla Bilim Şenliği'ni çocuklarımız için gelenekselleştireceğiz. Şenliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Yusufelililer yeni köylerinden memnun Yusufelililer yeni köylerinden memnun

Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü

yüncğler festival ağ14 (3)

Editör: Editör Masası