31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde Ardanuç’ta başlayan yarış öncesinde Cumhuriyet Halk Partisi Ardanuç Belediye başkanı Ergül İstanbulluyla birlikleyiz ve öncelikle sayın başkanım başarılar diliyoruz.

Evet, teşekkür ediyorum.

-Evet, seçime az bir zaman kaldı ve siz neler yapıyorsunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi Ardanuç Belediye Başkanı Ergül İstanbullu “ çalışmalara başladık ve biz hazırız Ardanuç halkıda hazır ve hep birlikte başaracağız.

-Evet, sloganınızı gördüm “Birlikte Başardık ve yine Başaracağız.” Diyorsunuz yani bu sloganı biraz açar mısınız?

Evet, biz Ardanuç Cumhuriyet Halk Partisi olarak belediyemizi dört dönemdir bütün halkı kucaklayarak hep birlikte tüm bileşenlerin katılımıyla birlikte kazandık. Bundan sonrada birlikte kazanıp ve hep birlikte yöneteceğiz.

Evet, Ardanuç ilçeler açısından baktığımızda otantiği çok az bozulan ilçelerden bir tanesidir ve aynı zamanda en güzel ilçelerden bir tanesidir ve baktığımızda Ardanuç’un sorunları da vardır ve tabi ki de sizin çözümleriniz vardır ve bunları ne zaman açıklayacaksınız?

Evet, biz gezilerimizde halkımızın taleplerini de sorunlarını da alıyoruz ve ilerleyen günlerde bunu kamuoyuyla ve partimizle birlikte halkımızla paylaşacağız. Ebetteki Ardanuç’un sorunları vardır, eksikleri vardır bunları gidermek içinde ilgili kuruluşlarla irtibat halinde çözmeye çalışacağız.

-Sizi mutlaka Ardanuçlular tanıyor ama siz biraz kendinizden bahseder misiniz?

Dedelerimiz İstanbul’dan göç etmişler ve çok eski tarihlerde ve ben Ardanuç’ta doğdum büyüdüm. Lise öğrenimimi de Ardanuç’ta yaptım ve daha sonra Üniversite öğretimimden sonra 1996 yılında Ardanuç’ta muhasebe bürosu açtım ve yaklaşık 35 yıldır da Ardanuç’ta mali müşavirlik ve muhasebecilik yapmaktayım. Aynı zamanda kamu gözetimi kurumu bağımsız denetim elemanı olarak belgem mevcuttur ve şuanda ise nitelikli hesaplamalar bilirkişisi olarak ta mahkemelere bilirkişi raporu yazmaktayım. Mesleğimi de 1 Aralık itibariyle Belediye başkanlığı adaylığım nedeniyle, Artvin oda başkanlığı görevimi bırakmış durumdayım. Mali müşavirlik ofisimiz şuan devam ediyor.

-Bana kısaca Ardanuç’u nasıl anlatırsınız?

Ardanuç bizim için olmazsa olmaz yerleşim yeridir burası bizim yaşam alanımızdır ve yer altı yer üstü kaynaklarıyla her türlü doğal güzellikleri ile bizim yaşamımızı devam ettirdiğimiz bir yerdir ve bunun böyle sürmesini ve böyle devam ettirmek istiyoruz. Aynı zamanda yerel idare olarak ta Cumhuriyet Halk Partili bir belediye tarafından idare edilmesi de yine vazgeçilmez unsurlarımızdan birisidir.

Ergül bey sizin adaylığınız kesinleştikten sonra Ardanuç halkının size ilgisi ve bakışı nasıl?

Biz zaten Ardanuç halkıyla iç içeyiz ve hep birlikteyiz ve özelliklede esnaf kesimiyle ve halkımızla birlikteyiz ve halkımızla ilişkimiz iyidir özellikle olumlu bir izlenim almışız ve halkımız bazında iyi bir intibaımız vardır ve gittiğimiz geldiğimiz her yerde olumlu olumlu sinyal ve yorumlar almaktayız ve halkımızla birlikte başaracağız.”

Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu Ardanuç’ta 7 Mart Coşkusu

Editör: Editör Masası