CHP Yusufeli Olağan Kongresi’nde konuşan Barış Demirci, genel seçimlerdeki başarısızlığın parti içerisinde öz eleştirisi yapılarak, yerel seçimlerde halkta karşılık bulan isimler ile seçmenin karşısına çıkılması gerektiğini vurguladı.

Genel seçimlerin sonuçlarında öz eleştiri yapmanın yerel seçimlere etki edeceğini ifade eden Demirci, konuşmasında şunları söyledi: “Bu yıl yapılan genel seçimlerde gerek milletvekilliği seçimleri, gerek cumhurbaşkanlığı seçimleri maalesef partimiz açısının toplumda geleceğe umutla bakan birçok insan açısından hüsranla sonuçlandı. Bunun belli başlı sonuçları var. Bir kısım seçmene kızıyor. ‘Bu kadar yanlış ya rağmen halen oy veriyorlar rezil olsunlar daha kötü olsunlar’ diyorlar. Bir kısım da kendine bakıyor. ‘Siyasal iktidar için mevcut iktidar için bu kadar kötü bir ortamda bile seçimi nasıl kazanıyorlar? Biz nerede yanlış yapıyoruz’ diye öz eleştiri yapanlar da var. Ben özeleştiri yapanlardanım. Çünkü seçmenin bir gerekçeyle iradesini sandığa yansıttığını biliyoruz. Her seçmenin bir gerekçesi vardır. Bu gerekçeleri iyi analiz etmek lazım. Hileye hurdaya bir sebep sunarak bu seçimleri kaybettik. Asıl suçlu onlardır dememeliyiz. Hilenin hurdanın önüne geçecek kadar bizim gücümüz var. Siyasetin sermayesi insandır. Kaliteli insanlar yönetimlerde olduğu sürece her türlü engellemeye karşı gelebilecek gücümüz vardır.”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hatalardan ders çıkarıp yeni başarılara imza atacak gücü olduğunu kaydeden Demirci, bu yıl yapılan genel seçimlerin sonuçlarının önceki dönemden çok farklı olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “2019 yerel seçimlerini hatırlayalım, 10 ay öncesinden 2018’de genel seçimler yapıldı. Genel seçimlerde alınan oylara baktığımızda 2023 deki alınan oylardan pek bir farkı yok. Doğru adaylar, doğru yöntemler doğru söylemlerle Artvin’de 9 belediyenin 7’sinialdık. Yusufeli’nde belediyeyi alamasak da güzel sonuçlar elde ettik. Şimdi geldiğimiz noktada vatandaşın tepkisi mevcut iktidardan yorulmuş olduğu genel seçimlere yansımadı. Bunun belli başlı sebepleri var. Gayri millilik iddiaları gayri dincilik iddiaları üzülerek söylüyorum, toplumda bir karşılık buldu. Ve bu karşılık sandıkta onların lehine gitti. Bu toplumun oy veriyorken çok da aklıselim hareket etmediğinin de bir göstergesidir aynı. Zamanda. Ama ağzımızla kuş tutsak dahi yaranamıyor olsak oyların alamıyorsak siyasetteki başarı da oy alabilmekten geçiyorsa, o zaman bizlerin de bir şeyleri değiştirmesi gerekiyor. Çok iyi bir insan olabiliriz, çok doğru da olabiliriz, çok dürüst olabiliriz çok çalışkan da olabiliriz ama toplum nezdinde bir karşılık bulamıyorsak karşılık bulacak birileriyle yol yürümek zorundayız. Bunu bu örgüt yapacak, bunu bu tabanda bulunan parti üyesi yapacak ya ve gerçekten vatanını, milletini, partisini seven insanlar taşın altına elini koyarak yapacaklar. Bu ilçe kongrelerinden geçer. İlçe kongrelerinden önce ilçe delegelerinden geçer, il kongresinden geçer, kurultaydan geçer biz. Bugüne kadar yapılmış olan hatalardan ders çıkartıp yenisini yapmamak üzere yeni başarılara ufuk açmak için bir gündeyiz.”

Yusufeli yolunda tır devrildi Yusufeli yolunda tır devrildi

Önceki dönem Yusufeli Belediye Başkanı adayı olan Demirci 2024 seçimlerinde aday olmayacağını açıklayarak, “Önümüzde bir yerel seçim var. Geçmiş dönemde benim adaylığım öncülüğünde çok güzel bir ekiple çok güzel başarılara imza atmıştık. Şu anki geldiğimiz noktada ben yerel seçimler için aday değilim. Kaldı ki herkesin bir alternatifi vardır. Hiç kimse alternatifsiz değildir. Yerel seçimlerde öyle bir birliktelik sağlayacağız ki, biz 2019’daki başarıyı sadece benim ismimden dolayı değil, o birlikteliği tek sesliliği sağlayabileceğimiz için başarabildik. Önümüzdeki süreç için o birlikteliği biz Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak yine başaracağız, yine sağlayacağız. Dolayısıyla yerel seçimlerde imkansız diye hiçbir şey yoktur diye düşünüyorum.” dedi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN