Gebe Okulu Nedir? Gebe Okulu Nedir?

Artvin’de 9 günlük ara tatilin ardından binlerce öğrenci yeniden okul sıralarına döndü. Eğitim öğretim zilini çalan Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, öğrencilere başarılar diledi.

Çoruh İlköğretim Okulunu ziyaret eden Acar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 bin öğrenciye 2 bin 200 öğretmen ile eğitim öğretime devam ettiklerini aktardı.

Ara tatilin sorunsuz tamamlandığını kaydeden Acar, “2023- 2024 eğitim öğretim yılına kısa bir aranın ardından yeniden başladık. Önemli bir problem yaşamadığımız bir yarı tatildi inşallah bu dönem ve daha sonraki ikinci yarıyı da sağlık ve huzur içinde bütün öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle geçeriz. Daha öncelerde de söylediğimiz gibi Artvin bir eğitim kenti. Eğitim öğretimin öğrenci, veli ve toplumun diğer kesimlerinde de çok öncelendiği bir şehir. Dolayısıyla Milli Eğitim camiası olarak biz sorumluluğumuzun bilincinde olarak okullarımızdaki ana sınıfından lise sona kadar tüm çocuklarımızın gelişim özelliklerine göre onların kendilerini gerçekleştirmelerini, öncelikle iyi birer insan olmaları, daha sonra da iyi bir mesleğe atılarak topluma faydalı birer bireyler olmalarını istiyoruz.” dedi.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime göre okullarda yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat 2024 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem, 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak. İkinci dönemin ara tatili ise 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN