Borçka Devlet Hastanesi binası içerisinde açılan gebe okulunda anne adaylarına personeller tarafından eğitimler verilmeye devam ediyor. 

Gebelerin gebelik sürecini en uygun şekilde geçirebilmeleri için anne adaylarına gebelik dönemi, doğum süreci ve doğum sonrası yaşanabilecek süreç hakkında bilgilendirmenin yanı sıra gebeliğin oluşumu, gebelikte oluşabilecek sorunlar ve çözümleri, gebelikte ve emzirme döneminde beslenme ve günlük yaşam aktiviteleri, doğum, doğum ağrısı ve baş etme yolları, lohusalık dönemi, anne sütü ve emzirmenin önemi ile ilgili bilgiler veriliyor.

Borçka Devlet Hastanesinde servis sorumlusu Sema Ebe, kadın doğum polikliniğinde gebe tanısı konulan anne adaylarına telefon ile ulaştıklarını belirterek uygun tarih ve saatlere göre plan oluşturduklarını aktardı.

gebe okulu borçka (1)

Dört haftalık süreç içerisinde eğitimleri planladıklarını söyleyen Sema Ebe, gebe okulunda verilen eğitimler hakkında şu bilgilere yer verdi “Odamız gebeler için dizayn edilmiştir. Slaytlar şeklinde ilerliyoruz. Eğitime kadın doğum uzmanı, diyetisyen ve çocuk hekimi de katılıyor. Eğitimin sonunda sertifika veriyoruz sonrasında en önemli kısım takip ediyoruz gebeleri. Yani biz gebelere eğitimi verdikten sonra normal mi doğurmuşlar, sezeryanmı doğurmuşlar diye de takip ediyoruz. Emzirme desteğine ihtiyaçları varsa eğer emzirme danışmanlığı eğitimi de aldığımız için evlerine gidebiliyoruz. Gebeleri buraya çağırıyoruz daha aktif bir şekilde emzirebilsinler diye. Ağırlıklarını takip ediyoruz yani süreci sadece gebe okulunda verilen eğitim ile bitirmiyoruz. Onun dışında broşürlerimiz var servisimizin dahiliye numarasını veriyoruz bize ulaşmaları için” dedi.

Gazi Ortaokulu hafta sonu DYK kurs ziyareti Gazi Ortaokulu hafta sonu DYK kurs ziyareti

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: EMİNE OCAKÇI