2023-2024 Eğitim- Öğretim yılının bugün itibari ile başlaması ile öğrenciler yurtlarına yerleşti.

Artvin Çoruh Üniversitesinde okumaya hak kazanan 5376 öğrencinin Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda barınacağını söyleyen Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Demirkıran, KYK yurtlarına müracaat eden öğrencilerin tamamını yerleştirdiklerini aktardı. 

Mustafa Demirkıran yaptığı açıklama “Artvin’de 5376 öğrencimizi Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı yurtlarımızda barındıracağız. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda barınması için gerekli tüm hazırlıklar yapıldı. Arhavi, Hopa, Borçka ve Şavşat’taki KYK yurtlarımıza müracaat eden bütün öğrencilerimizi %100 yerleştirdik. Artvin Merkez’e yaklaşık 100 yedeğimiz var. Onları da kamu misafirhanelerimize ve devlet destekli özel kurumlarımıza yerleştirdik. Şu anda öğrencilerimiz güvenli bir şekilde sıcak suyuyla, internetiyle, alt yapısıyla, kendi ailelerinden daha güvenli bir ortamda eğitim öğretimlerine devam edecekler” dedi. 

Eğitimler 2 Ekim’de başlıyor  Eğitimler 2 Ekim’de başlıyor 

Yurtlara yerleşen öğrencileri coşkulu bir şekilde karşılayan Gençlik ve Spor İl Müdür Mustafa Demirkıran, “kültürümüz ile açılış yaptık” diyerek şu sözleri dile getirdi “Artvin’imize gelen çocuklarımız moral ve motivasyon açısından olumsuzluk yaşamasınlar, velilerimiz Artvin’in kültürünü sanatını, sporunu, eğitimini tanısın istedik. Çocuklarımıza moral olsun, iyi bir başlangıçla çocuklarımız eğitim öğretime başlasın istiyoruz. Kültürümüzle açılışımızı yaptık. Gençlik ve Spor Bakanımızın çocuklarımıza selamlarını ilettik. Aileleri güvenli bir şehirde olduklarını bilsinler istedik. 24 saat onların hizmetinde olacağımızı bilsinler istedik. Eğitim öğretim yılının sonunda da kapanışımızı yine güzel bir şekilde kazasız belasız şekilde gerçekleştirmiş olacağız inşallah” 

Haber: Emine OCAKÇI 

Editör: EMİNE OCAKÇI