Gün içerisinde yapılan öğünlerin en önemlisinin kahvaltı olduğunu söyleyen Tuğçe Kocaman Özçelik gıdada alınan proteinin vücudu dinç tuttuğunu belirtti. Mutfakta olması gereken en önemli gıda ürünün yumurta olduğu bildirildi.

Vatandaşların bir tabağı dörde bölerek beslenmesi gerektiğini vurgulayarak, ”Diyetin anlamı bir insan vücudunun enerjisi için gerekli beslenmesidir. Bu beslenmeyi gıdadan karşılamak gerekiyor. İnsanların aklına diyet deyince az yemek ya da sebze tabakları geliyor. Aslında bir tabağı dörde ayırıyoruz bir kısmı yağlı tohumlar, yeşillikler, protein ve karbonhidrat olması gerekiyor.” dedi.

Uzun süre aç kalmanın yanlış bir beslenme tekniği olduğunu kaydeden Özçelik önemli olanın yeterli ve dengeli beslenmek olduğunu aktardı. Kastan verilen kilo kaybının metabolizma hızını düşürdüğünü belirterek,

20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor 20 Yıldır Vatandaşlar İçin Dilekçe Yazıyor

“Vücudumuzun D vitamini, C vitaminine ihtiyacı var. Et yemekten kaçarsan be az yemeye alışırsan vücut artık yağ deposu oluyor o yüzden ne kadar az yersen vücudun yağ depolar. Uzun süre aç kalmakta kilo kaybı kastan oluşur buda kastan verilen kilonun metabolizma hızını düşürüyor. Metabolizma hızının düşmesi demek yüz kalori kurabiye yediğin zaman onu vücutta depoluyorsun ve vücut onu yakamıyor.''  ifadelerine yer verdi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası