Çiğdem ARSLAN

Artvin'deki doğal yapıyı bozmadan ekoturizm alanlarını belirleyerek hazırlanan “Çoruh Ekoturizim Yolu Projesi” Artvin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.

Borçka Karagöl yabancı turistleri büyülüyor Borçka Karagöl yabancı turistleri büyülüyor

Ekoturizm Yönetim Planı içerisinde; Ambarlı-Tütüncüler, Ormanlı-Fıstıklı köyleri, Çamlık-Yenimahalle ve Kafkasör-Genya Dağı boyunca 52 kilometrelik 4 parkurdan oluşan patika yol, orman yolu, stabilize köy yolu ile bisiklet yolu bulunuyor.

Çoruh Ekoturizm

8,9 kilometre ile Ambarlı-Tütüncüler mevkiinden başlayan birinci parkur, 16 kilometrelik Tütüncüler –Fıstıklı, 10 kilometrelik Fıstıklı – Kafkasör parkuru ile devam edip 16,1 kilometrelik Kafkasör – Genya Dağı ile sona eriyor.

Çoruh Ekoturizm Yolu (3)

Alanın denizden yüksekliği; en alçak yeri 185 metre ile Tütüncüler-Zorlu Köyü sınırında bulunan Borçka Barajı, en yüksek yeri ise bin 850 metre ile Genya Dağında bulunuyor.

Parkurlar, güzergâh boyunca yapılacak olan giriş-çıkış kontrol üniteleri, patika (yürüyüş) yolu, ahşap köprüler, yağmurluklar, korkuluklar, çeşme, oturma bankları, masalar, kamelyalar, seyir terasları, yön, ağaç, bitki ve hayvan tanıtım tabelaları ile dikkat çekiyor.

Çoruh Ekoturizm (2)

Borçka Barajı, Delikli taş, Ormanlı Şelalesi, Tütüncüler ve Ormanlı köyleri, Hatila Vadisi Milli Parkı, Fıstıklı köyü mezrası, Kafkasör Şehir Ormanı ve festival alanı, Mersivan (Atabarı) Kayak Merkezi, Genya Dağı ve güzergâh boyunca sayısız doğa manzaraları ile doğa fotoğrafçılarına birçok alternatif de sunuluyor.

Çoruh Ekoturizm (1)

Editör: Haber Masası