Osmanlı mimarisi taş işçiliğinin en güzel örneklerinden "Çifte Köprüler", asırlara meydan okuyan ihtişamlı görüntüsüyle Artvin’i ziyaret eden turistlerin en çok tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

İlçeye Bağlı Ortacalar bölgesinde dere üzerinde birbirini tamamlayacak şekilde konumlandırılan köprüler, 18. yüzyılda Osmanlı mimarisiyle şeklinde inşa edilerek vatandaşların kullanımına açıldı.

doğanınn kalbi (4)

yaylalar beyaza büründü yaylalar beyaza büründü

Doğu Karadeniz’e turist ilgisinin artmasıyla doğayla baş başa zaman geçirmek isteyen uğrak noktaları arasında giren çifte köprüler yaz aylarında turist akınına uğruyor.

Çifte Köprüleri Danimarka’dan gezmek için gelen Lorin Bakır, Artvin’in dünyanın birçok ülkesini anımsattığını söyledi.

doğanınn kalbi (3)

Artvin’e hayran kaldığını söyleyen Bakır, “Karadeniz çok güzel. Kendimi dünyanın birçok yerinde görebiliyorum. Buranın bu kadar güzel olabileceğini beklemiyordum. Her santiminde başka bir hikaye var gibi. Her yeri başka bir atmosfere sahip.

doğanınn kalbi (2)

Mençuna Şelalesine çıktık orası da müthişti. Çifte Köprüler hem tarihi hem de doğal güzelliğe sahip. Dağları beni çok etkiledi. Ormanlarla kaplı. Norveç’i anımsattı bana. Dünyanın birçok ülkesini anımsatıyor. Burayı gezdikten sonra tüm dünyayı gezmiş gibi hissettim.” dedi.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası