Yusufeli Yağcılar Köyü Derneğinin düzenlediği festival istiklal Marşının okunması ile başladı. Çeşitli aktivitelerin yapıldığı festivalde çocuklara yumurta taşıma, satranç yarışması, halat çekme yarışının yer aldığı etkinliklerde çeşitli hediyelerin olduğu çekilişler düzenlendi. Yarışmayı kazan çocuklara hediyeler verilirken yöresel halk oyunları oynanması ile festivaldekiler müziğin tadını çıkardı.

yağcılar festival ağ7 (3)

Buğra Koçbaş’ın tulum çalması ile festival alanındakiler tulum eşliğinde horon oynadılar.

Yusufeli Yağcılar Köyü Dernek Başkanı Rıza Şen’in rahatsızlığından dolayı vekaleten Fatma Özbek’in yer aldığı festivalde Dernek Yönetim Üyesi Umut Şimşek dernek hakkında bilgi verdi.

Kayanın hasar verdiği ev 1 yıldır yapılmadı Kayanın hasar verdiği ev 1 yıldır yapılmadı

yağcılar festival ağ7 (2)

2003 yılında kurulan ve ilk toplantısını gerçekleştiren dernek bir yıl ara ile festivallerini gerçekleştirdi. Faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Şimşek “Birlik ve beraberliğimizi her daim sağlamayı, köylerdeki halkın birbirlerini tanımasını, gelenek görenek ve örf adetlerimizi yaşatmayı, ihtiyaçları olanlara yardım etmeyi hedefleyerek 2002 yılının sonlarında evraklar hazırlanıp 2003 yılının başında tamamen hazır olup kurulan derneğimiz ilk toplantısını 2003 yılında gerçekleştirmiştir. İlk festivalini 2003 yılında, takip eden yıllarda 2004, 2005, 2006, 2007 ve 2008 yılında birer yıl arayla festivallerimiz gerçekleşti. Pandemiden sonraki son festivalde 2023 yılında köyün mezrasında, yaylasının yukarısında ki Balat’ta gerçekleşti. 2012 yılında köylülerimiz ile birlikte İstanbul Sancaktepe’de dernek binamızın açılışı gerçekleşti, derneğimizin faaliyetleri devam ediyor.” dedi.

Festivallerin vazgeçilmezi olan döner halk ile buluşurken festivalin sonunda çocuklara ücretsiz dondurma dağıtıldı.

Haber: Gülşen MAKAR

yağcılar festival ağ7 (1)

yağcılar festival ağ7 (6)

yağcılar festival ağ7 (5)

yağcılar festival ağ7 (4)

Editör: Editör Masası