2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 2’nci yarısı başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar 2’nci yarının başlamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.
Covid-19 salgın sürecinin geçmemesi nedeniyle enerjinin bir kısmını hastalıkla ilgili tedbirlere, bir kısmının ise eğitim-öğretimi sürdürmekle geçtiğine değinen Acar,“Bugün sevgili yavrularımızı, öğrencilerimizi okullarımızda tekrar eğitimde ağırlamanın heyecanını, sevincini yaşadık. 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi, ikinci yarıyılına başladık bugün ilimizdeki tüm okullarımızda eksiksiz olarak. Tabi Gönül isterdi ki artık hiç aklımıza bakmadan tamam eğitim-öğretim odaklandığımız bir eğitim yılı yaşayalım, ama maalesef covid-19 salgın sürecini tam olarak geçiremediğimiz için enerjimizin bir kısmını hastalıkla ilgili tedbirlere, bir kısmını ise eğitim-öğretimi sürdürmekle geçiriyoruz. Okullarımızda tamamen covid-19 salgın sürecinin önlemini almış olarak mesafe koşullarını ayarlamış olarak, çocuklarımıza bu konuda nasıl davranmaları gerektiğini öğretmiş olarak eğitim öğretime başladık. Bu konuda aldığımız tedbirlerle eğitim-öğretimi sürdürülebilir, kontrol edilebilir koşulların olduğunu görünce, yönümüzü eğitim-öğretimde başarıyı, niteliği arttırmaya, projelerimize çalışmaya başladık. İnşallah bu dönem daha çok eğitim-öğretim konuştuğumuz, Sağlık koşullarına daha az konuştuğumuz bir dönem olarak getireceğiz.
Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü ailesi olarak biz yaklaşık 2200 öğretmenimiz ve yöneticimiz ile birlikte, başarıya odaklanan, eğitim kenti, güzel Artvin’imize devletimizin bütün olanaklarını kullanarak daha çok fırsat sunup onların kendi yeteneklerini geliştirmeleri, topluma faydalı birer birey olarak erişmeleri için elimizden gelen çapayı gösteriyoruz, bu dönemde de yine bu amaçla, büyük bir heyecanla çocuklarımızı okullarımızda ağırladık. Ders zillerimizi çaldık ve inşallah herhangi bir problem yaşamadan bu dönemi bu şekilde götüreceğiz. 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk çeyreğinde biz yüz yüze eğitim içinde olamamaktan, çevrim içi eğitimden oluşan boşlukları, çocuklarımızda gözlemlediğimiz boşlukları doldurmak için büyük çaba harcayarak geçirdik bu dönem tamamen çocuklara normal müfredatı işleyecek duruma getireceğiz. Tabii ki bütün kurgusu yüz yüze yapılmış bir eğitim ortamını bir buçuk yıl yaklaşık çevrim içi online olarak geçirince çocuklarımızda da boşluklar olduğundan da bazı öğrenme kayıpların olduğunu yeni davranışlar az geliştiğini gözlemledik bunları gidermek içinde elimizden geldiğince, bütün arkadaşlarımız zamanlarını bu işe ayırarak, tüm kapasitesini kullanarak çocuklarımıza faydalı olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Projelere dair tüm birimleri hızlandırarak başarılı olmaya çalıştıklarını vurgulayan Acar, “Bizim bilgi projemiz, çatı projemiz gibi 8 tane proje üzerinde çalışıyoruz biz. Geçen günlerde ilçe müdürlerimizle bunun toplantısını da gerçekleştirdik. Tüm okul bahçelerini oyun alanı haline getiriyoruz, çocuklar orada gelsin geleneksel çocuk oyunlarımızı oynasın gelişsin diye. Öğretmenlerini gelişimine yönelik seminerler, deneme sınavları, engelleri sporları aşıyoruz. Aslında daha fazla çalışıyoruz ama 8 projede odaklanmamızın önemi, 08 plakamız üzerinden simge alarak, her yıl en az 8 proje çalışacağız biz. Bu hafta öğretmenler günü haftası bu yoğunluğu atlatalım sonrasında ilçelerde ne eksiğimiz var, neler yapabiliriz, bu projenin hangisini siz çalışacaksınız yani tüm birimleri hızlandırarak başarılı olmaya çalışıyoruz. Fiziksel alt yapısı güçlü bir iliz Ankara, İstanbul gibi şehirlerden daha iyiyiz çünkü 40 kişilik sınıflar var. Bizim için 30 kişilik sınıf bile kalabalık Artvin’de, çünkü sınıf ortamlarımız 20 civarında. Bu nedenle pandemiyi de daha kolay yönettik biz.” diye konuştu.
HATİCE DİLER

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

Editör: Haber Merkezi