Arhavi’de açılışı yapılan Kimya Teknolojisi Üretim Atölyesi ve kütüphane açılışına davet edilmediğini söyleyen CHP İlçe Başkanı Erkan Özyağcı “Eğitim kurumlarının eğitim yeri olması sebebiyle siyaset yapılmaması gereken bir yerdir” diyerek tepki gösterdi.
Erkan Özyağcı’nın açıklamalarından sonra AK Parti ve MHP İlçe başkanları Özyağcı’ya sosyal medya üzerinden tepki gösterdiler.
Arhavi’de açılışı yapılan dezenfektan ürünleri üreten Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen Kimya Teknolojisi Alanı Üretim Atölyesi ve Okul Kütüphanesi açılışına cumhur ittifakının siyasi temsilcilerinin davet edilip millet ittifakı temsilcilerinin davet edilmediğini belirten Arhavi Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı eğitime siyaset karıştırılmamalı diyerek olaya tepki gösterdi.
Özyazıcı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “29.11.2021 tarihli pazartesi gününde ilçemizde bulunan Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nde gerçekleştirilmiş olan '' Kimya Teknolojisi Alanı Üretim Atölyesi ve Okul Kütüphanesi'' açılışında Cumhur İttifakı ortakları açılışa her nasıl olmuş ise katılmışlarsa, Millet İttifakı ortağı bulunan gerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerekse de İyi Parti ve diğer muhalefet parti temsilcilerinin bu açılışa davet edilmemesi son derece üzücü olmakla birlikte şunu belirtmek isteriz ki; Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz gibi eğitim kurumlarının eğitim yeri olması sebebiyle siyaset yapılmaması gereken bir yerdir. Eğitime siyasetin bulaşmaması gerektiğini önemle hatırlatır, söz konusu hataların sürdürülmemesini şiddetle tavsiye ederiz. Lisemizde gerçekleştirilmiş Atatürk koridorundan bile rahatsız olan bazı siyasilere, sözümüz M.Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizin kurucusu olduğunu her fırsatta hatırlatmaya devam edeceğiz” dedi.
“Böyle Şeyler Arhavi’mize zarar verecektir”
CHP İlçe başkanı Erkan Özyağcı’nın açıklamasına Ak Parti İlçe Başkanı Remzi Gedik’ten yanıt gecikmedi. İlçe Başkanı Gedik sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “29/11/2021 Pazartesi günü sayın valimiz Arhavi İlçemizi ziyaret etmiş ve bu kapsamda sabah programında özellikle sel felaketinden etkilenen okullarımızı , öğleden sonra da ilçe ziyareti kapsamında ilimizde Meslek Liselerimizin üretimle ekonomimize katkısına güzel bir örnek olacak Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Üretim Atölyemizi ziyaret edip açılışını gerçekleştirmiştir. Program sayın valimizin kendi takdirleri olup bu kapsamda Sayın Milletvekilimiz Av. E. Erkan Balta valimizin davetlisi olarak programa öğleden sonra iştirak etmiş ve Arhavi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Üretim Atölyemizin açılışına katılmıştır. Bu süreçte partimiz teşkilatını da bir davetiye gönderilmemiş ve davette bulunulmamıştır. Bilgi sayın
Milletvekilimizden gelmiş ve teşkilatımız sayın vekilimize İlçemize ziyareti kapsamında teşkilatçılık ruhuna uygun olarak eşlik etmek amacı ile programa iştirak etmiştir. Arhavi AK Parti teşkilatımızın sayın vekilimizin Arhavi İlçemize ziyareti nedeni ile göstermiş olduğu hassasiyeti gerçeği öğrenmeden, bilinçli ve kasıtlı olarak farklı yönlere çekerek İlçemize kazandırılan güzel eserleri gerçeği gölgeleyecek bir üslup ile karalamaya çalışmak güzel memleketimiz Arhavi’mize zarar verecektir. Bu nokta da il ve ilçe bürokrasimizin devlet adabı ve tarafsızlık açısından bir eksiği bulunmamaktadır. Bu ifadenin en net kanıtı programa Arhavi ilçe Belediye Başkanımız sayın Vasfi Kurdoğlu'nun da davet edilerek programa iştirak etmesidir. Hal böyle iken siyasi rant elde etmek amacı ile ilçemize kazandırılan ve ekonomik katkı sağlayacak Arhavi’de ki öğrencilerimize meslek kazandıracak bu güzel eserleri gölgeleyen, bu uğurda çalışan eğitimcilerimizi demoralize eden aziz devletimizin ilimizde ki üst düzey bürokrasimize haksız ithamlarda bulunan ve son olarak bu uğurda hangi siyasi düşünce de olursak olalım hepimizin ortak değeri olan Devletimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'Ü bir araç olarak kullanan siyasi üslubu reddediyor Arhavili hemşehrilerimizi yapılan bu hadsiz ve yanlış açıklamalara prim vermemeye davet ediyorum.”
“Bizim eğitimde siyaset yapmayacağımızı milli eğitim camiamızda herkes bilir”
Kendilerine davet gelmediğini ama bu sevince ortak olmak için açılışa katıldıklarını açıklayan Milliyetçi Harekat Partisi İlçe Başkanı Adil Hatinoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Arhavi Meslekî ve Teknik Anadolu lisemiz de açılışı yapılan Kimya Teknolojisi bölümü üretim atölyesi ve okul kütüphanesi açılışında bulunmamız yanlış algı yaratılarak Cumhur İttifakı olarak açılışa davet edildiğimiz diye ilçemiz halkına yanlış bilgi verilmiştir. Geçmişte çelenk sunma törenine katıldığımız halde katılmadılar diye bizi Atatürk ve cumhuriyet düşmanı ilan ettikleri gibi. Öncelikle bu açılışa İlçe Milli eğitim müdürümüz ne de okul müdürümüz açılış törenine bizi davet etmemişlerdir. Bize yapılan bir davet olmamasına rağmen ilçemizdeki okulumuz ve öğrencilerimizin geleceği için yapılan bu büyük hizmetin sevincine ortak olmak ayrıca okul kütüphanesi ne Şinasi Hatinoğlu değerli büyüğümüzün kendi özel kitaplığından vermiş olduğu 200 adet değerli kitabın bağışında katkımın olmasından dolayı değerli büyüğümüzü temsilen katılmam yanlış siyasete mal edilmiş olup, CHP ilçe başkanımız bu paylaşımı yapmadan önce bizden bu konu hakkında bilgi alınsaydı bu paylaşımı yapmayacaklar veya farklı yapacaklar bizleri ve milli eğitim camiamızı zan altında bırakmış olmayacaklardı. Bizim eğitimde siyaset yapmayacağımızı milli eğitim camiamızda herkes bilir. Bizim eğitimdeki siyaset anlayışımız ilçemizdeki okullarımızın başarılarının artması için siyasi görüşü ne olursa olsun yaptığı işi en iyi yapan bizim adamımızdır prensibiyle eğitime baktığımız bu görüşümüz hiç bir zaman değişmeyecektir. ” şeklinde konuştu.
Sedat Başar

Müdür-Müdür Yardımcıları Kurul Toplantısı gerçekleştirildi Müdür-Müdür Yardımcıları Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Editör: Haber Merkezi