“Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak” “Kent meydanı şehrimizin kalbi olacak”

26 Aralık’ta kamuoyu açıklaması diye vatandaşları belediye önüne toplayan Elçin, partisinin 38. Olağan Kongresinde CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel’i desteklemediği için kendisi ile görüşemediğini iddia edip durumu Artvin halkına şikayet etti.

Burada yaptığı açıklamada çevresinde kendini destekleyen birkaç kişi dışında partisinin genel merkezini ve pek çok kişiyi siyasi anlamda karşısına alan Elçin, “ihtiyaç sahiplerini işe aldım” diyerek halkın önünde görücüye çıkardığı işçileri oy toplamak için kullanmaktan da geri durmadı.

İşçinin yanındayım demek isteyen ancak olası koltuk değişiminde işe aldığı işçilerin belediyede çalışmaya devam edip edemeyeceği konusunda muallakta kalan Elçin, ekmek parasını siyasi malzeme olarak kullandı.

Artvin İşçi Alımı

Ayrıca 27 Ekim’de 90 kişilik işçi alımına çıkan Elçin, bunun sadece 77 kişisini işe alarak alımların göz boyama olduğunu da kanıtladı.

Sadece 2 iş gününde alınan başvuruların süresinin kısa olması vatandaşların tepkisine neden olmuş buna rağmen alımı duyan 2 binin üzerinde vatandaş başvuru yapmıştı.

26 Aralıkta 20 kişiyi işe başlatan Elçin, son bir haftada 57 kişiyi daha işe alarak süreci devam ettirmiş oldu.  Kalan 13 kişinin işe alınıp alınmayacağı ise cevaplanmayı bekleyen sorular arasında.

Hali hazırda Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı olan Demirhan Elçin’in bu tutumu ve gelinen süreçle ilgili CHP merkez ilçe ve il örgütünün nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. 

Haber Merkezi

Editör: Editör Masası