Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi Geleneksel İftar Buluşmasına Yoğun İlgi


Orman Bölge Müdürlüğü Artvin Çoruh Ekoturizm Alanı hakkında bilgilendirmede bulundu.
Orman Bölge Müdürlüğü #KışNefesi projesi ile sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşım ile ekoturizm rotalarını paylaşarak şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi gelin, eşsiz güzellikleri içerisinde barındıran bir rotada karların içinde bir yolculuğa çıkalım.
Artvin Çoruh Ekoturizm Alanı
Alternatif güzergahlarla birlikte toplam 51.506 metrelik eşsiz bir deneyim sunan ekoturizm alanı 3 adet yürüyüş parkuru, 1 adet bisiklet parkuru olmak üzere 4 kısımdan oluşuyor.
Bu rotadaki ekoturizm maceramız Artvin’in Borçka ilçesi, Ambarlı köyü civarından başlayıp Tütüncüler köyü ve Fıstıklı köyü yakınlarından baraj gölü manzarası eşliğinde ile devam ederek, Genya Dağı’nın zirvesinde son buluyor.
Kış turizmine çok da uzak olmayan rota güzergâhında yer alan Kafkasör Şehir Ormanı ve Mersivan Kayak Merkezinde yerli ve yabancı turistlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Eğer kış sporlarıyla ilgileniyorsanız bu rota tam size göre olacak.
Ekoturizm alanının yakınında yer alan Hatila Millî Parkı ülkemizin en önemli biyolojik çeşitliliğe sahip vadileri arasında. Millî park hem flora hem de fauna bakımından oldukça zengin bir alan. Aynı zamanda Hatila Deresi’ne hâkim bir yükseklikteki cam teras; tasarımı ve manzarasıyla eşsiz fotoğraflar çekmenize imkan tanıyor. Ayrıca tasarımının oldukça heyecan verici olduğunu da söylememiz gerek.
Doğal ve görsel zenginliklerle süslenmiş bu nadide coğrafya, fotoğraf meraklılarının ve eşsiz görüntüler içerisinde macera peşinde koşanlar için biçilmiş kaftan.
Rotamıza Artvin merkezden ve Borçka’dan asfalt yollarla kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
Soğuk havalarda içimizi ısıtan maceraları yaşatan Ekoturizm rotaları için #KışNefesi etiketini takipte kalın. “
Ayşe Yılmaz

Editör: Haber Merkezi