Tüm Emeklilerin Sendikası Hopa Şubesi Başkanı Saim Aydın, 10 Aralık’ta sendikanın genel merkezinin düzenleyeceği mitinge katılacaklarını söyledi.

"Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun" "Teşekkür Çiçekleri Yerine Spora Destek Olun"

Uzun süreden beri emeklilere uygulanan ayrımcılığa, eşitsizliğe ve adaletsizliğe karşı açık alanlarda seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyleyen Aydın, insanca yaşamak isteme taleplerinin iktidar tarafından duymazlıktan gelindiğini aktardı.

Çalışmayan emeklilere verilen 5 bin liranın çalışan emekliden alındığını dile getiren Aydın, açıklamasında şunları söyledi: “Üretici ve vergi mükellefi emeklilerimiz ile kısın dul ve yetimlerimiz de yararlanamadı. Şimdi sesimizi daha güçlü duyurabilmek için emeklilikte insan onuruna yaraşır bir ücret için! Emekli aylıkları; pirim günü esas alınarak ve intibak yasası çıkarılarak yeniden düzenlenmesi ve aylık bağlama oranları dul ve yetimleri de kapsayacak şekilde milli gelir artışı dikkate alınarak yükseltilmesi için! 3600 ek gösterge mağdurlarının haklarının verilmesi için! Memurlara verilen 8077 liranın bütün emeklilerin aylıklarına yansıtılması ve ayrımcılığa son verilmesi için! Çalışan, çalışmayan ayrımı yapmadan, çalışan emeklilere, sandık emeklilerine ve çiftçi kayıt belgesi olan emeklilere verilmeyen 5000 liranın derhal bütün emeklileri kapsayacak şekilde herkese verilmesi için. Asgari ücret çekirdek ailenin İNSANCA YAŞAM normlarına göre belirlenmesi ve en düşük emekli maaşının bu orandan aşağı olmaması için! Sağlıkta katkı paylarının tamamen kaldırılması için! Emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücret düzeyinde az olmamak kaydıyla miktarı ve sayısının arttırılması için! Sendika hakkımızın engellenmesine son verilmesi, sendikalarımıza açılan kapatma davalarının geri çekilmesi için! Ulusal ve Uluslararası yasalarda hak olarak tanınan, iç hukukta yasal düzenlemesi yapılan ama eksik olan emeklilerin toplu sözleşmeli sendika hakkı Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanların tamamını kapsayacak biçimde düzenlenmesi için! Güvenli bir çevre, yaşanabilir bir doğa hakkımızın tanınması için! EYT'lilerin tüm hakları verilmesi ve emeklilikte yaş şartının kademeli ve adil bir şekilde düzenlenmesi için! 10 Aralık'ta saat 13.00'de Ankara Anıtparkta yapacağımız mitingimize tüm halkımızı dayanışmaya çağırıyoruz.”

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN