Emeklilere yüzde 25 zam yapılmasına ilişkin açıklamada bulunan Tüm Emeklilerin Sendikası Borçka Temsilcisi Selahattin Sancak Şahin, verilen zamma tepki gösterdi.

Seyyanen zam talebinde bulunduklarını en az 4.000 TL olmasını istediklerini dile getiren Şahin, verilen zamma ilişkin“Bize verilen bu zam çocuk aldatmak gibi bir şey. Örnek veriyorum 7.500 TL alıyorum, yüzde 25 zam vermiş ama benim maaşım yine 7.500 TL oluyor. Zam nerede? Neye göre veriyorlar? Diyorlar ki köküne göre veriyoruz. Köke bakıyorsun örnek olarak 6.000 TL alan yine 7.500 TL’ye ulaşamıyor. 6.500 TL alan 7.500 TL alıyor. 7.000 TL alan 7.500 TL alıyor gibi bu şekilde gidiyor. Biz köklük istemiyoruz biz açız. Emekli aç durumda, bizim gibi küçük yerlerde yani taşrada herkesin bir evi ya da köyü var. Bizimkilerde belki o kadar belli değil yani 7.500 TL’ye belki bizim köylülerimiz, evi olanlar bu para ile geçinebilir. Ama ya metropol? Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa burada ki emeklilerin durumu ne olacak. Buradaki emekli bir kirasını maaşını kira olarak veriyor. Kira olarak ödediğinde elinde bir şey kalmıyor, ne yiyecek bu adam? En az memurlara verdiği gibi bir seyyanen zam talep ediyoruz,  en az 4.000 TL” dedi.

Öğrenciler Doyasıya Eğlendi Öğrenciler Doyasıya Eğlendi

Emeklilerin rahat yaşayabilmesi için hak ettikleri maaşların verilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin “Borçka’da bile bir ev kirası en az 5.000 TL insanlar nasıl geçinecek? Bir kişi diye bakmayalım ya bu vatandaşın başka geliri yoksa, çocukları okuyorsa bunlar nasıl çözülecek? Emeklinin rahat yaşayabilmesi gerekiyor. Biz lütuf istemiyoruz çünkü biz emekli olabilmek için yıllarca peşin prim ödedik. Biz bunu hak ettik de istiyoruz. Bir TÜİK belası var başımızın üzerinde. Sonuçta biz emeklileriz açız büyük şehirler hepten kaynıyor bunu görmeleri lazım. Sokağa çıkıyoruz dilimizden döndüğünce bir şeyler anlatıyoruz ama yeterli değil. Emekli İŞKUR’a başvursa oda iş vermiyor “ senin yaşın geçti” diyor” ifadelerini kullandı.  

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası