Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir dizi temaslar için geldiği Artvin’de Yusufeli Barajı ve HES’te incelemelerde bulundu.

Burada yetkililerden teknik bilgi alan Bayraktar basın mensuplarına yaptığı açıklamada, HES’te üretilecek olan yıllık 1.8 kilovat saat elektrik enerjisinin 2 buçuk milyon insanın evine ulaştırılacağını kaydetti.

son 4 metre ağ 4 (2)

Yusufeli Barajı ve HES’in Türkiye’nin yüzyılında enerjinin de yüzyılı yapacak en önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Bayraktar, “588 megavatlık kurulu güce sahip mühendislik açısından, uygulanan teknik yenilikler açısından dünyada literatüre girebilecek bir projeyi yerinde görme fırsatı bulduk. Bizim Türkiye yüzyılını enerjinin de yüzyılı yapma hedefi doğrultusunda gerçekleştirileceğimiz projelerden en önemlisi olan yenilenebilir projelerine, yerli kaynak kullanacağımız projelere çok önemli bir örnek.” dedi.

Yusufeli yolunda tır devrildi Yusufeli yolunda tır devrildi

son 4 metre ağ 4 (3)

Türkiye enerjisinin önemli bir miktarının buradan karşılanacağına dikkat çeken Bayraktar, “Ülkemize müstesna bir eser kazandırılmış ve bu sayede ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını azaltma anlamında çok önemli bir adım atılmış oluyor. Testlerimiz başlamak üzere, bu testlerden sonra hem ıslak testler hem kuru testler bitmek üzere bundan sonra hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesislerde elektrik üretmeye başlayacağız ve Türkiye'nin enerji ihtiyacının çok önemli bir miktarını buradan karşılamış olacağız.” diye konuştu.

son 4 metre ağ 4 (4)

Barajda emeği geçenlere teşekkür eden Bayraktar şu ifadelere yer verdi:

“Bu projenin hayata geçmesinde bu işe vizyon olarak, hedef olarak bize bunu sunan başta sayın cumhurbaşkanımıza, bu projede emeği geçen bütün çalışanlara, DSİ çalışanlarımıza yüklenici firma çalışanlarımıza, bölge halkına şükranlarımı sunuyorum, teşekkürlerimi sunuyorum.”

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası