3 yıldır çay ocağını işleten Kadir Bostan, uygulanan zamlara yetişemediklerini belirterek esnafların zor durumda olduğunu söyledi.

Bostan; Çay, şeker ve tüp fiyatlarına zam gelmesi ile satışa sunulan çay fiyatının esnafı kurtarmadığını vurguladı. Vatandaşların fiyatlara tepkili olduğunu, esnafın da az miktarda satış gerçekleştirerek ayakta durduğunu belirten Bostan“Artık zamlara yetişemiyoruz en büyük sıkıntımız odur. Özellikle bizim fiyatlarımızı Esnaf Sanatkarlar Odası belirliyor ama onun üstüne tüpümüze, şekere, çaya zam geliyor. Müşterilerimizde bu yönde aşırı şikayetçi, bizi de kurtarmıyor. Belli bir rakamın altına sattığımız çay zarar ediyor. Belli bir rakamlara ulaşamayan bizim sektördeki esnaflar çok zor durumda. Vatandaşlar çay fiyatının 5 lira olduğunu duyunca tepki gösterdi şuanda çok göstermiyorlar çünkü artık zamların çok geldiğini görebiliyorlar. Eğer zam gelmeseydi çaya ve tüpe belki üç beş kuruş kazanırdık ama şuanda dediğimiz gibi çok az miktarda satarak ayakta durabiliyoruz” dedi.

Esnaf Sanatkarlar Odasının çay fiyatını 7.50 lirayapması gerektiğini belirten Bostan “Bu durum böyle devam ederse kapatırız, devrederiz başka bir şansımız yok. Çünkü ben örneğin günlük bir buçuk, iki ciro yapıyorum ama ben en ufak bir alışverişe gittiğim zaman o paranın hiçbir anlamı yok. Benim çok müşterim var 5 lirayı duyunca “artık çay içmem” diyen de var. İçiyor ama başkası ödeyince içiyor. Normalde Esnaf Sanatkarlar Odasının çay fiyatını en az 7,50 lira yapması lazım. O da en az 300-400 tane çay satacak ki çaycı para kazanabilsin. O kadar sıkıntılı dönemdeyiz ki paramızda var geçiş yapamıyoruz. İş değiştirelim desek ne yapacaksınız? Bugün artık temel ihtiyaç maddeleri haricinde çoğu ürünler satılmıyor. Her tarafta bir alışveriş var ama para kazanan yok çünkü alıyor satıyor. Sirkülasyonun nerede duracağı nerede patlayacağı belli değil” ifadelerini kullandı.

Haber: Gülşen MAKAR

İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti İlk Meclis Toplantısı Halka Açık Gerçekleşti

Editör: Editör Masası