10 yıldır Playstation salonunu işleten Nadir Eren, çocukların eskisi kadar PlayStation salonlarına rağbet göstermediğini söyledi.

2 yıl önce Playstation salonlarında saatlik 3 TL’den başlayan fiyatların yapılan zamlar sonrasında 40 TL’ye çıktığını aktardı. Fiyatların sabit kalmasını istediklerini dile getiren Eren “Şuanda ben bu işi hobi olarak yapıyorum diyebilirim. Daha önce başka bir yerdeydim on makinem vardı şimdi dört makineye kadar düşürdüm. Bana göre buralarda yapılabilecek bir iş değil. Yapılan zamlar bizim sektörü de etkiledi önceden Playstationun saatini 3 TL’den oynatıyordum 1,50 TL’ye cips yiyordu şimdi bunu yapabilmesi için saatlik 40 TL cebinde olması lazım artık cips bile satmıyorum. İnşallah fiyatlar sabit kalır ve bu seviyede kalırız daha bir sürekliliğimiz olur” ifadelerini kullandı.

lystation zam (1)

Eren, çocukların fiyat pahalılığından kaynaklı farklı alternatif yollar bulduklarını belirterek “ Burası kırsal bölge olduğu için ekonomik anlamda iyi şartlarda olan insanlar yaşamıyor burada o yüzden bizde maliyetler yüksek olduğu için eskisi gibi bir rağbet yok. Bu sene bende azaltma yoluna iş olarak da alternatifler bulmaya çalışıyorum. Genelde oyun salonlarının tercihleri dövüş oyunlarını oynatmamaktan yana çünkü çocuklar çok sert kullanıyor kolları. O yüzden genellikle futbol, araba yarışı ve GTA tercih ediliyor. Fiyatlar yüksek olduğu için kendine alternatif buluyorlar telefondan. Konsolda oynamanın zevki ayrıdır tabi.” dedi.

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası