Ardanuç’ta yaşayan 61 yaşındaki Hatice Aksoy, kendi ürettiği organik ürünleri satmak için Borçka’ya gelip tezgahını açıyor.

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

20 senedir ürettiği ürünlerini pazarda satarak vatandaşlara ulaştırdığını dile getiren Aksoy, yağ, peynir, kurutulmuş hurma, üzüm pekmezi, dut pekmezi, ıhlamur, mandalina, fasulye ve mısır unu satarak ev ekonomisine destek sağlıyor.

Kurutulmuş hurma 200 lira, peynir 250 lira, ıhlamurun kilosu 400 lira, mandalina 15 liradan tezgahlarda satışa sunuluyor.

Ev Ekonomisine Destek Sağlıyor (2)

Geçimini sağlamak için Ardanuç’tan kalkıp Borçka’ya her Cuma günü geldiğini dile getiren Aksoy “ Geçimimizi sağlamak için kalkıp eşim ile birlikte Ardanuç’tan geliyoruz, yoğunluk Borçka’da güzel. Market fiyatları ile karşılaştırıldığı zamanda biz biraz daha uyguna satıyoruz. Uygun olunca vatandaş da daha çok tercih ediyor. Birde satışa sunduğum tüm ürünler kendi ürettiğim organik ve doğal ürünler. Mevsimine göre sebze, meyve ve peynir yapıyorum. Vatandaş doğal ürüne hasret kaldığı için talep dediğim gibi daha çok oluyor. Buradan İstanbul’a bile ürün satıyorum” dedi.

Artvin’in en sıcak gündemini gundemartvin.com sitesinden takip edebilirsiniz. “Haberiniz Olsun”

Gülşen MAKAR

Editör: GÜLŞEN MAKAR