Haftanın yedi günü sınırsız bir şekilde çalışmaya devam eden Borçkalı ev hanımı Senem Goncal, ev hanımlığı mesleğinin kıymetinin bilinmediğini söyledi.

Ev hanımlığı mesleğinin nankör bir meslek olduğunu vurgulayan Goncal, karşılıksız bir şekilde ağır şartlar altında çalıştıklarını aktardı. Ev hanımının ev ekonomisini yönetmek dışında çocuklar ile de iletişim halinde olarak sınırsız bir çalışma temposu içerisinde olduklarını kaydetti.

Ev hanımlarına sigorta güvencesi ve cüzi bir maaş verilmesi gerektiğine değinen Goncal “Gerçekten bu işin bir karşılığı yok, yapıyorsun yapıyorsun ama hiçbir şey yok. İnsan bir karşılığı olsun ister sigorta güvencesi de dahil olmasını ister. En ağır şekilde çalışıyoruz ama bir sigorta güvencen bir emekliliğin yok aşırı nankör bir iş bu. Emeklilik maaşı olmasa da cüzi miktarda bir destek verilmeli. Gerçekten ağır şartlarda imkansızı başarıyoruz. Bu işin emekliliği yok hasta olsan da çalışacaksın, yaşlansan da çalışacaksın o yüzden temelinde nankör bir meslek. En kıymetli ama kıymeti bilinmeyen bir meslek” dedi.

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

Senem Goncal, evlerde zaman kavramı olmadan 24 saat boyunca iş yapan ve yaptığı işlerin gözükmeyişinden bahsederek “Ev hanımı dediğimiz şey bence dünyanın en nankör mesleği hiçbir şekilde hiçbir karşılığını bulamıyoruz. Haftanın yedi günü en ağır şartlarda hastayken bile sınırsız bir çalışma ve tempoya sahibiz. Ama sorsan ‘ne yaptın ki?’ muamelesi olur genelleme olarak. Senin masrafın, mutfak masrafı, elektrik, çocuğun okul masrafı deyince bu ülkede herkes için geçinmek baya baya zor. Hele ki ev kadını için evin ekonomisini yönetmek daha da zor. Neyi nerden ayarlayacağını şaşırmış durumda insanlar” ifadelerine yer verdi.

Ev hanımı Senem Goncal son olarak meslektaşlarına tavsiyede bulunarak şu sözleri dile getirdi “ Mümkün mertebe çalışın ve verimli olun. Diploma sahibi olun diyeceğim ama gelin görün ki bende bir diploma sahibiyim ama ülke şartları gereği hepimiz evlerdeyiz. Kendilerini eve kapatmasınlar ve ev kadını olarak öncelikli ben demeyi öğrenin. Çünkü önce siz mutlu olmazsanız bir çocuğu bir evi mutlu edemezsiniz” diye konuştu.

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: EDA BAŞAR ÖZKAN