Müdür-Müdür Yardımcıları Kurul Toplantısı gerçekleştirildi Müdür-Müdür Yardımcıları Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Artvin Çoruhspor yönetimi, Arhavi Spor hakkında açıklamalarda bulundu.
Arhavi Spor Bölgesel Amatör Ligde (BAL) kalmak için geçten hafta Çarşamba günü çıktığı Play-Out müsabakasında Borçka sporu yenerek BAL liginde kalmayı başarmıştı.
Artvin Çoruhspor yönetimi, Arhavispor ve Borçkaspor arasında oynanan Play-Out Baraj Maçı hakkında değerlendirmelerde bulunarak BAL Liginde kalmayı başaran Arhavi spora yeni sezonda başarılar diledi.
“Gerek sosyal, gerekse kültürel ve ekonomik açıdan spor, toplumu besleyen en önemli olgulardan birisidir.” açıklamasında bulunan Artvin Çoruhspor yönetimi, futbolun tanıtım aracı olarak görülebileceğini aktardı.
Sporun bireysel ve toplumsal faydalarına değinen Artvin Çoruhspor yönetimi açıklamasında
şu ifadeleri kullandı: “Artvin Şehir Standında oynanan BAL Play Out (Baraj Maçı) müsabakasında Borçka Spor’u 3-0 yenerek önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Ligde şehrimizi temsil etme hakkı elde eden Arhavispor camiasını tebrik eder, yeni sezonda başarılar dileriz.
Kısıtlı imkanlarına rağmen göstermiş olduğu mücadeleden dolayı Borçkaspor kulübünü ve müsabaka boyunca takımını destekleyen takımına sahip çıkan taraftarlarını tebrik ediyoruz.
Unutmamamız gereken bir konu ise; Bir ili en önemli tanıtan Futboldur, Sanattır, kültürel etkinliklerdir, şehirler birbiriyle futbol ile rekabete girerler.
Futbolun sadece birey üzerinde değil, aynı zamanda toplum üzerinde de etkileri yadsınamaz. Gerek sosyal, gerekse kültürel ve ekonomik açıdan spor, toplumu besleyen en önemli olgulardan birisidir.
Bir şehrin sahip olduğu kültür, sosyal değerleri ve ekonomik değerleri bir bütün olarak o şehrin diğer şehirlerden ayrıldığı noktaları ön plana çıkaran değerlerdir. Günümüzde büyük bir yarış içerisine giren şehirler ve yerel yönetimler, performans değerlendirme sistemleri ve reklam, tanıtım gibi organizasyonlarla marka il yarışı içerisine girmişlerdir.
Eski kamu yönetimi anlayışında yerel yönetimler halkın hizmetkarlık yaptığı kurumlar iken günümüzde yeni kamu yönetimi anlayışının egemen olmasıyla birlikte, yerini daha çok birey odaklı ve halkın hizmetinde olan bir anlayışa bırakmıştır. Bu açıdan en önemli ekipmanlardan birisi tanıtım ve reklam organizasyonları olmuştur.
Sporun bireysel ve toplumsal faydalarına değinen pek çok çalışmanın yapıldığını hepimiz bilmekteyiz. Öte yandan sporu, özellikle ülkemizde oldukça yaygın olarak takip edilen futbolu bir tanıtım ve reklam aracı olarak görebiliriz. Bunun yanında futbol müsabakalarının yapıldığı illerde maçlara gelen seyircilerin kentin ekonomisine katkısı da bilinen bir gerçektir. Düşünün bugün oynanan Arhavi spor - Borçkaspor PLAY-OUT Müsabakasının merkez ilçemize bir günlük ekonomik katkısı ne kadardır? ( En az 100.000TL)
Günümüzde pek çok şehir markalaşarak olimpiyat müsabakalarının kendi bölgesi içerisinde yapılmasını istemektedir. Bunun nedeni de yine aynı gerekçelere bağlanabilir. Bu yarış̧ içerisine giren siyasiler, idareciler sporun sosyal ve ekonomik katkılarının bilincine vararak, bu katkıların bulunulan şehre taşınması için çaba harcamaktadır.
Ne yazık ki Artvin ili ve ilçelerinde bu durumun önemi siyasilerimiz ve Yöneticilerimiz tarafından henüz fark edilmemiştir. Ümit ederim ki ilerleyen süreçte fark edilir.”
Songül Yılmaz

Editör: Haber Merkezi