Ders zili yeniden çaldı Ders zili yeniden çaldı

Deprem riski taşıdığı gerekçesiyle Şubat 2020’de yıkım kararı alınan Artvin’in en köklü okullarından Gazi Ortaokulu’nun geçici binasında eğitim alan son sınıf öğrencileri yeni hizmet binasının bahçesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni yaptı.

Gazi Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, “Eğitim kenti yeşilin başkenti güzel Artvin’imizin en köklü en güzide eğitim kurumlarından biri olan tarihi vizyona sahip Gazi Ortaokulu’nun yeni binasının bahçesinde ilk toplantımızı yapıyoruz ve bu bir mezuniyet töreni, hayırlı olmasını diliyorum. Aslında biraz hüzünlüyüz 8. sınıf öğrencilerimizi istiyorduk ki en az yarım dönem burada okusunlar ama maalesef üst üste gelen olumsuzluklar inşaatımızın bitmemesine neden oldu ancak şu an bitmek üzere.” dedi.

Okulun kapılarının öğrencilerine her zaman açık olduğunu anımsatan Acar, “Bu okul her zaman sizin kardeşlerinize, küçüklerinize anılarınızı, başarılarınızı bu dönemdeki tecrübelerinizi anlatmak için bu okulumuzda her zaman sizi misafir edeceğiz.” diye konuştu.

Artvin’in eğitim başarısında velilerin önemli rolü olduğuna değinen Acar, “Zor bir dönemde pandemi deprem gibi zorlu süreçleri hep birlikte yürüttük. Artvin'de eğitimde başarımız varsa her yerde söylüyoruz velilerimizin bize bilinçli desteği gönülden desteği ile bunu sağlıyoruz. Bugün buradan mezun olan 8 sınıf öğrencilerimizin özellikle annelerine, babalarına ailelerine çok teşekkür ediyorum. Artvin bir eğitim kenti bütün çocuklarımızı kendi çocuklarımız gibi görüp onların başarılarına başarılar eklemek için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.  

gazi mezuniyet (2)

Öğrencilere hayatlarında dürüst ve çalışkan bireyler olma tavsiyesi veren Acar,  “Sevgili öğrencilerimiz bir dönemin sonu bunun hüznünü yaşıyoruz ama biliyorsunuz ki her dönem her son bir başlangıçtır yeni heyecanların başlangıcıdır. Bu sene sınavdan üstün başarı gösterdiniz gideceğiniz okul neresi olursa olsun orada lütfen önce iyi bir dürüst bir insan çalışkan bir insan milletini memleketini yükseltmek için çaba gösteren ve inşallah ileride de başarılı bir meslekte bu topluma hizmet eden bireyler olun. Lütfen Büyük hayaller kurun, büyük hedefleriniz olsun. Çünkü büyük işler yapanlar hep büyük hayalleri olan insanlardır. O hayalinize gitmek için uygun adımları atın bizler öğretmenleriniz, yöneticiler, aileniz her zaman sizin yanınızda olacağız başaracağınıza inanıyoruz sizleri çok seviyoruz sizlere güveniyoruz.” şeklinde konuştu.

Tören, öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep atma merasiminin ardından sonra erdi.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası