Artvin Çoruh Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri, Sağlık Eğitimi ve Öğretimi dersi kapsamında Çoruh İlkokulu 3’üncü ve 4’ncü sınıf öğrencilerine geri dönüşümün önemini vurgulamak amacıyla eğitim verdi.

geri dönüşüm ka20 (5)

Çoruh İlkokulu konferans salonunda Şevval Güllükaya, Emre Kurtgöz, Sezgin Akçakaya, Aleyna Bilgili tarafından verilen eğitimde öğrencilere plastik, cam ve kağıt atıkların ayrıştırılarak farklı kutulara atılması ve bunun geri dönüşüm aşamasındaki önemine değinildi.

geri dönüşüm ka20 (4)

Seminer sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan etkinlik organizatörlerinden Şevval Güllükaya eğitimin amacından bahsederek, “Atıkları ayrıştırmanın farkındalığını küçük yaşlarda sağlayarak gelecek nesillere temiz bir dünya ve gelecek bırakmak oldu. Öğrencilere geri dönüşümü mümkün olan atıkların çöp olmadığı, geri dönüşüme atılacak malzemelerin ayrıştırılarak atık kutularına atılması gerektiği anlatıldı. Eğitimde ambalaj atıkları, kağıt karton ambalajlar, plastik ürün ambalajları geri dönüşümü ve kazanımı hakkında bilgiler verildi. Bu atıkların geri dönüşümü sayesinde ülkemizdeki kaynaklarımızın korunması ve ülke ekonomisine destek hususunda öğrencilerimizden destek istedik.” dedi.

geri dönüşüm ka20 (3)

Güllükaya, eğitim kapsamında Çoruh Park’ta çöp topladıkları ve bu çöpleri ayrıştırdıkları videoyu izleterek çocukların konuyu daha iyi kavramalarına katkı sağladıklarını ifade etti.Seminerde, üniversite öğrencilerinin ilkokul öğrencilerine hazırladığı ‘geri dönüşüm’ temalı hediyeler takdim edildi.Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Şube Müdürü Özcan Köse, Okul Müdürü İlknur Avşar, AÇÜ Sağlık Bilimleri Hemşirelik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Selma Durmuş Sarıkahya ve öğrenciler katıldı.

Haber: Emine OCAKÇI

Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.” Köyümüzde Yaşanacak Bir Durum Kalmadı.”

geri dönüşüm ka20 (1)

Editör: Editör Masası