Önümüzdeki yerel seçimlerde Borçka ilçesinde Gündoğdu Mahalle Muhtarlığına adaylığını açıklayan Şengül Reyhan “gönüllere girmek maddi değil manevidir” diyerek aday olduğunu belirtti.

1982 yılında Borçka’da doğup büyüyen evli ve üç çocuk annesi olan Şengül Reyhan, çeşitli özel ve kamu kuruluşlarında çalıştığını söyledi. Yardım derneklerinde aktif olarak görev alan Reyhan, Borçka Muhtarlar Derneğinde 4 yıldır sekreter olarak çalıştığını aktardı.

Muhtarlığa aday olma hikayesinden bahseden Reyhan “ Önceden çalıştığım iş yerlerinde her zaman bana derlerdi Şengül hanım neden muhtar olmuyorsun? Diye. Sürekli benimde aklımdaydı. Nasipte varsa neden olmasın dedim ve bismillah diyerek yola çıkmam gerektiğinden emindim artık, öz güvenimle ve yardımsever olduğumu düşünerek. Muhtarlarımızla çalıştığım için bu kutsal görevde bende olmak ve mahallemin, devletin gözü, kulağı ve eli ayağı olmak istedim. Halkımın sorunlarını ilgili makamlara götürüp çözmek için muhtar olmam lazımdı. Vatandaşıma yardımım az dokunuyorsa neden daha fazla dokunmasın diyerek muhtarlık yetkimin daha verimli olacağını biliyordum. Çalıştığım Muhtarlarımızın sayesinde de daha çok istedim muhtar olmayı. Ben bu işin içinde olduğum için yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim, vermeyeceğim” dedi. 

Mahallede yaşayanlara kendini tanıtıp gönüllerine girmek için çaba sarf edeceğini vurgulayan Reyhan, muhtarlığın ek iş değil tek işi olacağını şu sözlerle dile getirdi “ Mahallemde beni bilen biliyor bilmeyene de bizzat kendimi tanıtıp, gönüllere girmeye çalışacağım. Vatandaşıma vereceğim sözler; telefonum yirmi dört saat açık olacaktır. Gece gündüz fark etmez çekinmeden beni arayacak ve yanında olup bizzat ilgileneceğim. Hayatta her şey para değildir benim için güzel konuşmak, psikolojik olarak yalnız yaşayan büyüklerimiz, ev hanımları ve gençlerimiz ile konuşup ne yapabiliriz diye derdinizi ve sıkıntınızı aşmaya çalışacağım. Her zaman dediğim gibi benim için öncelik gerçek ihtiyaçlının ve gerçekten yardıma muhtaç kardeşimin yanında olup gerekeni yapmak. Bunun için sonuna kadar gideceğim. Mahallemdeki anamız, babamız, kardeşlerimiz benim ek işim değil tek işim olacaksınız. Gönüllere girmek maddi değil manevidir. Saygı ve sevgilerimle geleceğe benimle beraber yürümeye var mısınız?” ifadelerine yer verdi. 

Emine OCAKÇI 

Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

Editör: EMİNE OCAKÇI