Belediye Başkan Adayı Netleşti Belediye Başkan Adayı Netleşti


“Güneş enerjisi santrali” projesiyle sanayi esnafı kazanç sağlayacak
Artvin Sanayi Sitesi Yönetimi “güneş enerjisi santrali” projesi ile elektrik giderlerinde kazanç sağlamayı hedefliyor.
Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Ustael, projenin detaylarını açıklayarak sanayi sitesinin çatılarının güneş enerji santrali için uygun olduğunu belirtti. Ustael; “9 milyonluk bir proje, bu projenin hayata geçirilebilmesi için ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor. Çünkü direkt satış yaparsak 60-100 bin arası, esnaf kullanırsa 250-500 bin arası bir üretim yapma olasılığımız var” ifadelerini kullandı.
Artvin Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Ustael, Sanayi Sitesi Üyesi İnşaat Teknikeri Murat Küçükay, Elektrik Teknisyeni Köksal İspirli ve Elektrik Mühendisi Sercan Çiçek’in girişimleriyle planlanan projede sanayi sitesi blokları üzerine kurulacak “güneş enerjisi santrali” projesi ile sanayi esnafının aylık 64 bin 800 lira kazanç sağlaması amaçlanıyor.
Sanayi sitesi blok çatıları üzerine kurulacak olan güneş enerjisi santrali projesi ile temiz ve yeşil enerji üretme imkânına sahip olacak olan sanayi esnafı, artan elektrik birim maliyetlerinden de minimum şekilde etkilenecek.
Artvin Sanayi Sitesi Başkanı İsmail Ustael sanayi esnafına büyük kazanç sağlayacak Proje için destek beklediklerini belirterek, “Proje tamamen sanayi esnafımız için düşünüldü. Hâlihazırda boş duran çatılarımızı değerlendirerek yerleştireceğimiz paneller ile tahmini 900 Kilovat enerji üreteceğiz. Bu üretilen enerji tamamen sanayi esnafımızın kullanımına ait olacak” şeklinde konuştu.
Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, Artvin Sanayi Sitesi projesine ilk destek veren isim oldu. Güneş Enerjisi Santrali Projesini beğendiğini ifade eden Başkan Kurt projenin sanayi esnafı için oldukça kazançlı olduğunu söyledi.
HATİCE DİLER

Editör: Haber Merkezi