Kemalpaşa’yı Örnek Bir Kent Haline Getirerek Göstermek İstiyoruz.” Kemalpaşa’yı Örnek Bir Kent Haline Getirerek Göstermek İstiyoruz.”

18 Ağustos’ta başlayan Halkevleri Kemalpaşa Halk Festivali ikinci gününe forum ile başladı.

Kemalpaşa Cami Meydanı’nda bir araya gelen vatandaşlar “Gıda Egemenliği, Sözleşmeli, Tarım ve Çay Tarımının Geleceği” konulu forumda buluştu.

Forumda konuşmacı olarak Bağımsız araştırmacı Fatma Genç, Ege Üni. Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümünden olan Dr. Fatih Özden konuşma gerçekleştirdi.

halk evii ağ19 (3)

Dr. Fatih Özden “ Bu sene 18’incisi düzenlenen Halkevleri tarafından düzenlenen davet için teşekkürler. İzmir’den geliyorum ve ilk defa geliyorum. Çalıştığım konular bugüne kadar çaya temas etmemişti ama bu vesile olacak diye düşünüyorum. Bulunduğum bölge itibari ile İzmir ve Ege bölgesi tarımı üzerine ama burası ile ilişkili olabilecek şekilde konuşuz. Gıda başlığı, sözleşmeli tarım ve çay tarımının geleceğini konuşacağız. Özellikle seksenler ile başlayan ama Türkiye’nin 2000’ler ile yoğunlaşan tarımdaki değişim dönüşüm özellikle ilgi alanıma giren birisi. Bugün bu panelde pozisyonum ve rolüm biraz daha çayın önümüzdeki günlerde gireceği o cendereyi sizlerle konuşmak, tartışmak” dedi.

halk evii ağ19 (1)

Bağımsız Araştırmacı Fatma Genç, çayın endüstriyel bir ürün olduğunu belirterek “Çay dediğimiz şey aslında nedir? Biz sadece burada üretici olarak yokuz aynı zamanda çayı tüketiyoruz da. Dolayısı ile çayın üretim ve tüketimden giden bir zinciri var. Dolayısı ile çay dediğimiz şey aslında içtiğimiz kahvaltıların vazgeçilmezi değil. Kendisi bir form değiştiren ve bir biçim alan endüstriyel bir ürün” ifadelerine yer verdi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: Editör Masası