Gülşen MAKAR

Murgul Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi gönüllüsü Sema Topaloğlu, ilçede bakıma muhtaç olan sokak hayvanlarına kendi canı gibi bakıyor.

Onlara yardım etmenin insani bir görev olduğunu ifade eden Topaloğlu, herkesin sokak hayvanlarına bakması gerektiğini söyledi.

Ekim ayı değerlendirme toplantısı yapıldı Ekim ayı değerlendirme toplantısı yapıldı

İlçe halkından hayvanlara şiddet gösterme noktasında duyarlı olmaları gerektiğini vurgulayan Topaloğlu, hayvan sağlığı için de belediyenin destek verdiğini dile getirdi.

Patili dostlarına olan sevgisinden bahseden Topaloğlu, “Hayvan sevgin kendimi bildim bileli var. Hayvan sevgimin kaynağı, Allah’ın yarattığı her canlıya sonsuz merhamet beslememde yatıyor. Allah’ın ‘dilsiz kullarım’ diye hitap ettiği kullarına yardım ediyorum. Bu çok güzel bir duygu onların karşılıksız sevgisi ile karşılaşıyorum bir küçük lokma ekmek verince bana öyle büyük bakıyorlar ki bu bana yetiyor. İnsan olmamın hakkını veriyorum ve son olarak şuna inanıyorum bu hayatta merhamet etmeliyiz ki merhamet bulalım.” dedi.

İlçede rehabilitasyon merkezinde gönüllü olarak çalışan Hayvan sever Topaloğlu, vatandaşlardan hayvanlara karşı duyarlı olmalarını talep ederek, “ilçemizde rehabilitasyon merkezi var sadece hasta hayvanların ve yavruların barındığı beslendiği bir yerimiz var burada hiçbir eksiğimiz yok. Sokak hayvanlarımızın ilçemizde yemek problemi ve sağlık problemi belediyemizin bu konuda bize tam destek vermesi ile ortadan kalktı. Belediyemiz bu konuda tam destekçi ve sokak hayvanlarımızın beslenme konusunda bize destek veriyor. Sokak hayvanlarımızın tek problemi sokakta hayvan istemeyen sevmeyen insanlardan şiddet görmeleridir. Hayvanlara şiddet uygulayan kişilere asla anlam veremiyorum. Nasıl bir vicdanları var bilmiyorum. Ama Allah sevgisi korkusu olan kimse bunu yapmaz.” diye konuştu.

Editör: Haber Masası