Borçka Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Kuran Kursuna ev hanımları yoğun ilgi gerçekleştirdi. Kuran Kursu hocası Hidayet Orhan, tek amacının insanlara doğru bilgiler ulaştırmak olduğunu belirterek” Kur’an-ı Kerim bilmeyenlere ders veriyoruz. Bilenlere tecvit dersini veriyorum. Dini bilgiler namazı doğru kılmayı, namaz sürelerini ve anlamlarını veriyorum. Köy halkının çok güzel bir katılımı oldu” dedi.

halk eğitim

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

Kuran Kursunda verilen eğitimlere katılan kursiyer Hanife Acıibrahimoğlu, köyde yaşayan ev hanımlarının boş vakitlerini kurslarda geçirmeleri gerektiğini vurgulayarak” Duaları öğrenmek istedik ve Kur’an-ı kerim okuduğumuzu zannediyorduk ama hatalarımız varmış bu kurs sayesinde bunları öğrendik” diye konuştu.

Borçka Halk Eğitimi Müdürlüğü bünyesinde 2022-2023 eğitim öğretim yılı süresinde Borçka ilçesine bağlı Düzköy Köyünde bulunan tarihi Ahşap Camisinde açılan Din Eğitimi kurslarına çevre ve civar köyler başta olmak üzere Merkez Kur’an kurslarında toplamda 26 din eğitimi alanında kurslar açıldığı belirtildi. Kurslara katılan 407 kursiyere belge verildiği bildirilmiştir. 

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası