Arhavi de yaşayan Fatma Çakmakçı hobisini iş yerine dönüştürerek Hobi Evi’ni halkla buluşturdu. El emeği ürünler yaptığını dile getirerek “Daha çok el örgüsü çanta, hırka, bere tarzı ürünler yapıyorum. Talebe göre ürün isterlerse yapıyorum ama daha çok kendi keyfimce canım ne isterse onu yapıyorum” dedi.

Hobi Evi (2)

Yaz dönemin de Hobi Evi’ne talebin çok olduğunu vurgulayan Çakmakçı” Buradaki bayanlar her şeyi kendileri yapıyorlar zaten birçoğu Halk Eğitime gidiyor ama benim için çok yeterli değil buradaki talep ama yaz döneminde şehir dışından gelen insanların talebi gerçekten baya etkili oluyor. Beni kurtaran internet satışları” diye konuştu.

Başkan Kurdoğlu, DKBB  Encümen Toplantısı’na katıldı Başkan Kurdoğlu, DKBB  Encümen Toplantısı’na katıldı

Hobi Evi (1)

Emeğinin karşılığını almak istediğini vurgulayan Fatma Çakmakçı, ürünleri uygun fiyata satışa koyduğunu ifade etti. Girişimci kadınlara tavsiyede bulunarak“İçlerinde ne varsa bir denesinler oluyorsa oluyordur zaten. Olmuyorsada dünyanın sonu değil ama gerçekten herkes istediğini başarabilir. Ben denedim birçok insan bana bir senede batarsın dedi ama gayet güzel gidiyorum. Biraz pahalı bulunuyor ama el emeğide gerçekten pahalı ama ben kendimce uygun fiyat verdiğimi düşünüyorum ama malzemeler gerçekten pahalı. Malzemenin fiyatını kurtarıp çok cüzi bir rakam el emeği koyuyorum üzerine. İnternette benim sattığım fiyatın iki üç katına satılıyor. Çok da para kazanayım derdim yok emeğimin karşılığını alayım istiyorum ama en cüzi rakamda bana yeterli geliyor” ifadelerine yer verdi.

Hobi Evi (3)

Sadece satış odaklı bir iş yeri olmadığını belirterek kadınların sosyalleşecek bir ortam olduğunu aktardı. Fatma Çakmakçı“ Burada ayda iki üç grubum var bayanların çok merak ettiği meşhur günler burada yapılıyor. Bir iki gün öncesinden kişi sayısı bildiriliyor ben hazırlıkları yapıyorum. Rahat bir ortam zaten ev ortamı gibi günlerini yapıp sosyalleşiyorlar burada. Kafede göremedikleri rahatı burada görebilirler el işi yapanlar burada gelip yapabiliyor” dedi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası