Hopaspor  yenik düştü Hopaspor  yenik düştü

CHP Hopa Belediye Başkan adayı Utku Cihan, ‘Bambaşka Bir Hopa İçin’ sloganı ile seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.
Bu kapsamda ilçede yapılacak olan çalışmalara vatandaşları da dahil etmek isteyen Cihan, bunun için 5 Şubat’ta Hopa Gönüllüleri Platformunu kurdu.
Kısa sürede yüzlerce kişinin üye olduğu platform, hızla büyümeye başladı.
Üyeler ile Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonunda bir araya gelen Cihan, kısa sürede 250’nin üzerinde kişinin Hopa Gönüllüsü olduğunu kaydetti.
Hopa Gönüllülerinin kurulma amacından bahseden Cihan, şunları dile getirdi: “Hopa için iyi bir şey yapmak isteyen herkese bir araya gelmek istiyoruz. Hopa’ya karşı kendini sorumlu hisseden, Hopa’yı yürekten seven, iyiden, güzelden, doğrudan ve adaletten yana doğayı ve yaşamı savunan dil, din, mezhep ve ırk ayrımı yapmayan cinsiyet ayrımı yapmaya, emekten ve alın terinden yana olan herkesi Hopa Gönüllüsü olarak tanımlıyoruz.  Bunun yöntemlerini, nasıl çalışacağımızı ismini bile belki hep beraber tartışacağız. Bir başlangıç olacak. Bundan sonrasında daha başka çalışmalarla başka birlikteliklerle bir arada olmaya devam edeceğiz.”
Hopa Gönüllülerinin nasıl bir çalışma izleyeceğini ve yol haritası çizmek için bir araya geldiklerini aktaran Cihan, “Siyasi görüşü ne olursa olsun Hopa için iyi bir şey yapmak isteyen cinsiyet ayrımı yapmayan, görüş ayrılıklarını hayatlarımızda önümüze koymayan birlikte bir şeyler yapabileceğimiz herkesi bir araya getirmek istedik. Fikirlerinizi burada beraber paylaşacağız. Tabi herkesin aklında Hopa Gönüllüleri ne yapacak, nasıl bir örgütlenme çalışması yapacak, sonrasında nasıl bir birliktelik olacak, nasıl karar verecek bunları bugün konuşmak için buradayız. Bu ilk toplantımız daha da büyüyerek devam edeceğiz. Yaklaşık 10 günlük bir çağrı sonrası bugün buradayız, gönüllülerimiz var, üyelerimiz var. Bu birlikteliği çok daha büyüteceğiz. Bizim istediğimiz aslında kalabalık, tamda böyle bir kalabalık çok daha büyük bir kalabalığı hep beraber organize edeceğiz. Bunun yöntemlerini konuşmak için biraz buradayız öncelikle. Tabii her şeyi tartışarak her şeyi konuşarak sizin fikirlerinizi alarak ilerlemek istiyoruz. O yüzden bugün benden çok siz konuşacaksınız.” dedi.
Hopa Gönüllülerinin devamı için neler yapılabilir üzerine vatandaşlardan görüş alan Cihan, “Öncelikle seçim sürecindeyiz. Hopa Gönüllülerin bizce seçim sürecinde sahada, mahallelerde binalarda çalışacak örgütleyecek bir yapı olabileceğini düşünüyoruz. Birinci tartışmamız gereken, konuşmamız gereken konu bu. İkincisi seçim güvenliği konusu seçim aşamasında seçim güvenliği, sandık güvenliği üzerine bir görev yerine getirebilir diye düşünüyoruz. Üçüncüsü de nasıl seçimden sonra burası bu birliktelik bir kent konseyine dönüşebilir, mahalle meclisine dönüşebilir. Yine buradakilerin alacağı kararla beraber başka bir seçim sonrası belediyeye Hopalıların, halkın katılımını sağlayacak bir mekanizma olarak şekillenebilir ve bugün burada bunun başlangıcını da yapmak istiyoruz. Bu 3 aşamalı bir birliktelik olsun istiyoruz.” diye konuştu.

Editör: Editör Masası