Artvin Kemalpaşayazar Huriye Şahin, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olduğunu söyledi. Eğitim sürecinden sonra Ankara Sincan Belediyesinde gazetecilik mesleğini yapan Şahin, çeşitli alanlarda kitap yazılması gerektiğini düşünerek yazarlık hayatına adım attığını aktardı.

Kemalpaşa’yı Örnek Bir Kent Haline Getirerek Göstermek İstiyoruz.” Kemalpaşa’yı Örnek Bir Kent Haline Getirerek Göstermek İstiyoruz.”

Şahin, yazarlığa geçiş tarihinin 1989-1991 yılları arasında olduğunu söyledi. Çeşitli dergilerde makale yazan Huriye Şahin, ilk kitabının “Marksist Aile Kuramı” olduğunu belirtti. Kitabın içeriği ve yazım süreci hakkında bilgi vererek şu sözleri dile getirdi “Sincan Belediyesinde çalışırken üç tane yayın organı çıkartıyorduk. Bunlar gazete, dergiler ve makaleler çıkarıyorduk. İlk makalem kadın sorunlarına ilişkin idi “Türkiye’de işçi kadınların sorunları” başlığı ile yayınlandı. Daha sonra yine kadın sorunları ile ilgili birkaç makalem yayınlandı çeşitli dergilerde. Kadın sorununa ilişkin bir kitabın ortaya çıkarılması gerektiğini düşündüm. “Marksist Aile Kuramı” ilk kitabım, ailenin tarihsel gelişimini işleyen ama onunla yetinmeyen kadının evde yaptığı işin ekonomik değerini belirledim ben. Burada Doğu Karadeniz bölgesine de ağırlık verdim” dedi.  

Roman ve şiir kitabı çıkardığını belirten Kemalpaşalı Huriye Şahin, romanını beş senede bitirdiğini söyledi. Hemşin dili ile ilgili çalışmalar yaptığını dile getiren Şahin “İkinci kitabım bir roman olarak kurgulandı aslında ben kurgulamadım birinci kitabımı okuyan Eğitim-Sen’in avukatlarından Zuhal arkadaşımız inceledi ve bana sen roman yazabilirsin dedi. Bende alanım olmadığını düşündüm ama başladım. Başlayınca da oldu ve beş senede bitirdim o romanı. “Ateş Kızılı” romanımın adı. Daha sonra “ Direniş Kentini Yaratan İşçiler” başlığı ile kitap yazdım. Devamında kendimize ilişkin Hemşin ile ilgili bir çalışma yaptık. Hemşin dili noktasında hareket ettim kültürü ve kimliği noktasında bir araştırma yaptım. Özel olarak “Hamşen Ermenileri” alt başlığı ile yazdığım bir kitap. Araya bir şiir kitabı ekledim ve “ Aşkın Rengi” adı altına yayınlandı” ifadelerini kullandı.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası