Artvin İl Genel Meclisi Ekim ayı meclis toplantısını İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Saygı duruşunun ardından İl Genel Meclisi Başkanı Furkan Çakmak Başkanlığında açılış yapılarak gündem maddelerine geçildi.

il meclisi ek5 (1)

Ekim Ayı toplantısının gündem maddeleri;

-İlimiz Şavşat ilçesi Ciritdüzü mevkii Şavşat Çayı üzerinde bulunan 2000 m’lik kum çakıl ocağının, 7451 sayılı kanunla değişik 3213 sayılı maden kanununun 13. Ve 24. Maddeleri ile 5302 sayılı il özel idaresi kanununun 10/f. Maddesi hükümleri uyarınca 5 yıllığına yeniden ruhsatlandırılması ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporunun görüşülmesi.

-5302 sayılı il özel idaresi kanununun 13. Maddesi hükümleri uyarınca ilimiz il genel meclisi üyelerince verilen önerge ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporunun görüşülmesi.

-Artvin ili Şavşat ilçesi belediye içme suyu hattı üzerinde Şavşat belediye başkanlığınca 0,33 mw kurulu gücünde kurulacak olan Yavuzköy Mikrohes Hidroelektrik Santrali Üretim Tesisi için, Artvin il özel idaresi ile Şavşat belediye başkanlığı arasında su kullanım izin belgesi imzalanması ile ilgili imar ve bayındırlık komisyonu raporunun görüşülmesi.

DURDURALIM BU FACİAYI DURDURALIM BU FACİAYI

-Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Artvin ili merkez Orta Mahalle Miralay Şükrübey Caddesi üzerinde bulunan Star Düğün Salonunun yanına lampost aydınlatma direği şeklindeki gsm baz istasyonu kurulumu için, 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanununun 10. Maddesi hükümleri uyarınca Vodafone Telekominikasyon anonim şirketine kiraya verilmesi ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporunun görüşülmesi.

-Sıcak asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere, Bakyapi İnşaat Enerji Madencilik Sanayi Şirketi tarafından gönderilen ve emanet hesaplarında tutulan 250.000,00-TL'nin 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/g. Maddesi hükümleri uyarınca şartlı bağış olarak kabul edilmesi.

-Artvin ili Borçka ilçesi sınırları içerisinde Akria Enerji Üretim Anonim Şirketi tarafından yapımı planlanan çermik regülatörü ve hes projesine ait hazırlanan uygulama imar planı ile nazim imar planının 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/c. Maddesi hükümleri uyarınca onaylanması.

il meclisi ek5 (3)

-12/06/2021 tarih ve 31509 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren il özel idareleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin 10. Ve 11. Maddeleri hükümleri uyarınca iptal ve ihdas edilen norm memur kadro cetvellerinin görüşülmesi.

-Artvin ili merkez ilçesine bağlı Salkımlı Köyü sınırları içerisinde yapımı planlanan "küçük sanayi sitesi projesine ait hazırlanan revize uygulama imar planı ile revize nazim imar planının, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/c. Maddesi hükümleri uyarınca onaylanması. 12 Artvin ili merkez ilçesine bağlı Şehitlik Köyü sınırları içerisinde yer alan ve Şehitlik Köyü muhtarı tarafından talep edilen mevcut köy yerleşik alanı ve civarına ek olarak köyün doğusunda bulunan alanın köy yerleşik alanı sınırlarına dahil edilmesi.

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN