Damar yolunda kaza riski! Damar yolunda kaza riski!


Anadolu Gençlik Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda Mekke’nin Fethi dolayısıyla program düzenledi.
“İnsanlığa bir inşirah Mekke’nin Fethi” adıyla gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.
Anadolu Gençlik Derneği Artvin Şube Başkanı Mustafa Kılınç, Program sonrası değerlendirme yaparak” Tüm insanlarımıza tüm gençlerimize Fetih sorunun anlatılması ve anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
“Fetih Tabiatın Yağmadan Kurtulup Yaşamın Devamını Açılmasıdır”
Mustafa Kılınç, gençlik derneği olarak amaçlarının neler olduğundan bahsederek; sloganlarının “önce ahlak” olduğunu söyledi. Kılınç; “Derneğimizin prensiplerinden bir prensip var ki herkesi ilgilendiren bir prensip, komşusu açken tok yatmak bizim için bir ar sebebidir. Biz bundan ar ederiz ve komşusunun aç olması bir insanın Müslüman olup olmaması ile ilgili değildir herhangi bir kimse bir insanın komşusu ise Müslüman olsun ya da olmasın onun aç yatmasından biz ar ederiz. Biz tüm insanların iyi olmasını istiyoruz sadece Müslüman olarak bir ayrım yapmadan tüm insanların iyi olmasını istiyoruz. Bizim temel sloganımız” önce ahlak” ahlakın tanımını yaparsak Ahlak nedir, Ahlak Kendimiz için istediğimizi başkası içinde istemektir, Kendimiz için istemediğimiz şeyi başkası içinde istememektir. Mekke'nin Fethiye programına geldiğimiz zaman fetihten bahsedelim kısaca fetih, gençlerimize, İnsanlarımıza Fetih şuurunu aktarmak bizim amacımız. Fetih kalpleri Allah'a açmaktır, Fetih Anlaşılanın aksine, Fetih sanki bir işgal bir yağma gibi anlaşılıyor ama biz fethi bu şekilde adlandırıyoruz, bu şekilde anlamlandırmıyoruz. Fetih aklın hurafeden kurtulup hakikate açılmasıdır, fetih yönetimin zulümden kurtulup adaleti açılmasıdır. Fetih tabiatın yağmadan kurtulup yaşamın devamını açılmasıdır, biz bu şekilde düşünüyoruz bu fethinde tüm insanlarımıza tüm gençlerimize Fetih sorunun anlatılması ve anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Her gencin hazine olduğuna vurgu yapan AGD Artvin Şube Başkanı Mustafa Kılınç, “Dernek adına genç demek zaten ismimiz den de anlaşılacağı üzere Anadolu Gençlik Derneği. Genç demek bizim için hazine demektir. Kelime manası olarak da bu şekilde anlaşılıyor ama bizim için her genç bir hazinedir ve Anadolu Gençlik Derneği olarak evrene, çevreye, insanlara ve kendisine karşı sorumlu, bu sorumluluklarının farkında tarihine, çağına ve yarınlarına duyarlı kardeşliğin ve merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaşmasında emek sahibi ve adaletin tesisinde karar sahibi bilgili, çalışkan bir nesil yetiştirme gayretindeyiz. Bu şekilde yetişen bir gençlik idealimiz var Anadolu Gençlik Derneği olarak. Bizim faaliyetlerimiz ortaokul öğrencilerine lise öğrencilerine, üniversite öğrencilerine ve bu yaşlarda olup okula gitmezse de bu çağlarda olan gençlerimize hitap eder. Okullara kâşif gruplarımız var, yine liselere yönelik karavan adlı kültürel çalışma gruplarımız var. Genel olarak yaptığımız programlar içerisinde Mekke'nin fethi gecesi, Şehadet gecesi, Derneğimizin manevi kurucusu olan Necmettin Erbakan anma geceleri, Çanakkale Buluşmaları, İstanbul'un fethi Buluşmaları, sabah namazı Buluşmaları, yaz ve kış etkinlikleri, Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde yaptığımız yarışmalar Bunlar Türkiye geneli olan yarışmalar. Son olarak şunu da ekleyelim meşhur bir atasözü var bu atasözünde diyor ki “bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz, ama yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz” bizlerde Anadolu Gençlik Derneği olarak amacımız bir insan yetiştirmektir. Biz diyoruz ki önce ahlak, ahlak insan hakkı olarak anlaşılması gerekir temelde insanı hedef alıyoruz biz olaya direkt bu şekilde bakıyoruz. İnsanlar inanç bağlamında değil de ahlak çerçevesinde bakıyoruz eğer ahlak boyutunda bakıp insanların konuşmasını sağlayabilirsek arada ki sorunlar, çatışmalar konuşarak halledilebilir.” Değerlendirmesinde bulundu.
Eda Başar Özkan

Editör: Haber Merkezi