Borçka Mavi Çarşı’da bulunan “Küçük Harikalar” 3-13 yaş arasındaki öğrencilere oyun ve spor eğitimi veriyor.

Antrenör Fatma Gülbin Öz ve Güner Ataman eşliğinde haftanın iki günü jimnastik eğitiminin öğrencilere verildiği bildirildi. Judo Antrenörlüğü yapan Fatma Gülbin Öz, “Küçük Harikaların” faaliyete yeni geçtiğini söyledi.

Küçük Harikalar adı altında açılan salonun kuruluş hikayesinden bahseden Öz “Aynı zamanda Linay Pilates stüdyosunda eğitim veriyorum. Faaliyete çok yeni geçtik ama Linay Pilates stüdyosunu açarken orada da bir çocuk jimnastiği olduğu için sürekli insanlar ne zaman açılacak diye soruyorlardı. Kadınlarda çok yoğunluk olduğu için çocuklara tek başıma girişemedim. Kadınların özel alanına karıştırmak istemedim o yüzden ayrı bir yer açma planı kurduk” dedi.

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Judo ve Güreş dalında milli sporcu olan Güner Ataman, çocukların gelişimine ve zamanlarını iyi değerlendirmeleri için jimnastik eğitimini verdiklerini belirterek “Biraz oyun biraz jimnastik eğitimi veriyoruz. Genel jimnastik üzerine hem çocuklar vakit geçirsin hem de spor yapsın diye eğitimler devam ediyor. Çocukların gelişimi açısından çok önemli bir şey bu. Pedagoglar bile öneriyor spor yapmalarını” diye konuştu.

jimnastik ağ 28 (2)

Borçka halkının “Küçük Harikalara” taleplerinin yoğun olduğunu belirterek öğrencilerin bilinçli bir şekilde enerjilerini attıklarını söyledi. Fatma Gülbin Öz, öğrencilerin yeteneklerine göre tavsiyede bulunduklarını şu sözlerle dile getirdi “Çocuk burada bilinçli bir şekilde enerjisini atıyor. Merdivene tırmanması bile bedensel ve zihinsel anlamda katkı sağlıyor. Çocuk burada değerli vakit geçiriyor tabletten uzaklaşıyor. Saatlik aktivite olarak da biz öğrenci kabul ediyoruz. Bazı öğrenciler çok yetenekli şuan jimnastik onlar için en temel şey. Ailelere öğrencilerin yeteneğine göre tavsiyede bulunuyoruz. Birçok öğrencimiz var becerisi olan o yüzden kaybolsun istemiyoruz. Temelden başlatıp öğrencileri ileriye ilerletmek istiyoruz. Tüm sporların temeli jimnastik, çocuğun sporcu olmasını istiyorlarsa temel jimnastik çok önemli. Burada yetenekli gördüğümüz çocukları farklı branşlara yöneltebiliyoruz”

Haber: Emine OCAKÇI

jimnastik ağ 28 (1)

Editör: Editör Masası