Borçka Karagöl yabancı turistleri büyülüyor Borçka Karagöl yabancı turistleri büyülüyor

Borçka ilçe merkezine 27 kilometre uzaklıktaki Borçka Karagöl Tabiat Parkı, kış mevsiminin ardından yoğun günlerine geri döndü.

Toplam 368 hektar alana sahip tabiat parkı, ünlü Karagöl'ü, bozulmamış doğası, yaşlı ormanları, zengin bitki örtüsü, yürüyüş yolları ve kamp alanlarıyla doğa tutkunlarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Bahar ve yaz aylarında yeşilin, sonbaharda ise sarı, turuncu, kırmızı ve kahverenginin onlarca tonunu sergileyen tabiat parkı, göl çevresindeki ağaçların gölgelerinin suya yansımasıyla ziyaretçilerine görsel şölen sunuyor.

borçka karagöl (2)

Arkadaşı ile birlikte Erzurum’dan Borçka Karagöl’e geziye gelen Şeyma Aslan, muhabirimize, Artvin'in doğa harikası bir şehir olduğunu ve ilk defa gördüğü Borçka Karagöl'e hayran kaldığını söyledi.

Karagöl’ü herkesin gelip görmesi gerektiğini kaydeden Aslan, “Karadeniz aşığı bir insanım. Daha önce başka Karadeniz illerine gittim ama Artvin’e gelmek nasip olmamıştı. Arkadaşımla plan yaptık ve şehrin gürültüsünden kaçmak ve doğa ile iç içe olmak için en uygun rotanın Artvin olduğuna karar verdik. Burası cennetten bir köşe gibi bayıldık. Şimdiye kadar neden gelmedik diye kendimize kızdık. Herkes muhakkak gelip bu muhteşem manzarayı görsün” dedi.

borçka karagöl (1)

Artvin’in turizm potansiyeli olduğuna ancak tanıtım noktasında eksiklikleri olduğunu dile getiren Aslan, “Rize ve Trabzon’u görmüş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki Artvin’in çok daha güzel. Ancak bu güzelliklerin tanıtımı noktasında eksik kalınmış. Arkadaşlarıma buradaki birkaç yerden bahsettim hiçbiri böyle yerlerin varlığını bilmiyor. Bu Artvin için büyük kayıp. Umarım tanıtım noktasında ve tesisleşme noktasında biran önce bu eksiklikleri kapatır yetkililer. Artvin hak ettiği değeri görmeli” diye konuştu.

Fatma Coşkun da yaptığı açıklamada, Borçka Karagöl başta olmak üzere kentin doğal güzelliklerine hayran kaldığını kaydederek, “Şehrin gürültüsünden sıkılan doğa ile baş başa olmak isteyen herkesin muhakkak uğraması gereken bir yer Artvin. Sadece Karagölleri değil ekoturizm yolları, şelaleleri, yaylaları aklınıza gelebilecek her yeri çok güzel. Burada yaşayanlar çok şanslı. Bizler de bu güzelliği birkaç günlüğüne de olsa gördüğümüz için şanslıyız diye düşünüyorum. Ölmeden görülmesi gereken yerler diye bir liste yapılsa ilk üçte Artvin kesinlikle yar almalı.” ifadelerini kullandı.

borçka karagöl (4)

Karagöl yolunun bakımsız olduğunu ve bunun önemli bir sorun olduğunu sözlerine ekleyen Coşkun, “Karagöl’e gelirken muhteşem manzara sunuyor doğa. Ancak şu bir gerçek ki bu yollar çok bozuk ve turistik bir yerin yolunun böyle kötü olması o turistin buraya bir daha gelmeme sebebi olur. Yetkililer konunun bilincindedir diye düşünüyorum umarım bir daha geldiğimde daha konforlu yolda yolculuk ederim.” şeklinde konuştu.

Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası