Arhavi Belediye Başkan Adayı Netleşti Arhavi Belediye Başkan Adayı Netleşti

Kaledibi İskele’de gerçekleşen 2. Artvin Marka Mimarları Buluşması vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Birbirinden renkli ve farklı ürünlerin sergilendiği stantlarda Artvin’e dair ürünler halka sunuldu.

keçe standı

Arhavi Halk Eğitim Merkezinde keçe kursu öğretmeni olan Lili Özgen Artvin Marka ürünler mağazasına da ürün tedarik ettiğini söyledi. Yaptığı bebek figürlerinin çoğunlukla konsept fotoğraf çekiminde kullanıldığını aktaran Özgen, keçeyi sanata dönüştürüyor. Özgen, Keçeden çeşitli ürünler çıkartılabileceğini söyleyerek giysi, ayakkabı ve montların üretilebileceğini aktardı.

keçe standı1

Şapka, sabun, saksı bebek, anahtarlıklar stantta yerini alırken yapılan ürünlerin iki teknikle üretildiğini söyleyen Lili Özgen ”Kuru teknik ve ıslak teknik olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kuru teknikler yün ve iğne kullanıyoruz başka bir şey yapmıyoruz. Göz kararı ve sabır önemli. Islak teknik yaparken yün ve sabun kullanarak kalıp keserek şekil oluşturuyoruz. Hiç birbirine benzemeyen tekniklerdir. İğne çeşitlerimiz var numaraya göre alıyoruz” diye konuştu.  

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası