Müdür-Müdür Yardımcıları Kurul Toplantısı gerçekleştirildi Müdür-Müdür Yardımcıları Kurul Toplantısı gerçekleştirildi


Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu başkanı Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Kemalpaşa’da hastane olmamasından kaynaklı sağlık alanında yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı.
CHP Milletvekili Bayraktutan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle Kemalpaşa ilçesinde hastane olmamasından kaynaklı sağlık ocağına gösterilen yoğun talebi, sağlık çalışanları ve ekipman eksikliğini Meclis gündemine taşıdı.
Kemalpaşa’da Hastane olmamasından kaynaklanan sorunları belirten Bayraktutan, Hastane eksikliğinin sağlık ocağına yoğun talep olmasına neden olduğunu söyleyerek, “Doktor eksikliği, hemşire eksikliği, ekipman eksikliği bulunan ilçe Sağlık Ocağının acil durumlarda yetersiz kalmaktadır. Türkiye’nin Gürcistan üzerinden Kafkas ülkelerine açılan Sarp Sınır Kapısı´nın Kemalpaşa ilçesinde bulunması bölgeye ayrı bir insan yoğunluğu katmaktadır. İlçede bulunan Sağlık Ocağının mesai saatleri sonrası ve hafta sonları kapalı olması, en küçük sağlık probleminde vatandaşlarımızın en yakın ilçe olan Hopa ilçesine gitmelerini zorunlu kılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Bayraktutan soru önergesinde şu ifadeleri kullandı:
“Sağlık hizmetine yerinde ve ivedilikle ulaşılmasının önemi göz önünde bulundurularak Kemalpaşa ilçesine nüfusun ihtiyacını karşılayacak şekilde donanımlı bir hastane kurulması hayati önem taşıyorken; ilçeye hizmet veren Sağlık Ocağı’nın da içerisinde bulunduğumuz küresel pandemi koşullarını hiçe sayacak şekilde hafta sonu kapalı olması vatandaşlarımızın mağduriyetini katlamıştır.
Bu bağlamda;
1.Artvin iline bağlı Kemalpaşa ilçemizde hizmet veren Sağlık Ocağı dışında hiçbir Sağlık Kuruluşunun olmadığı, en ufak acil bir müdahale için kilometrelerce uzaklıktaki ilçelere gidilmesi gerektiği bilgisi ışığında; ilgili Sağlık Ocağının Cumartesi ve Pazar günlerinde de açık olması adına gerekli düzenlemeler ne zaman yapılacaktır?
2.Artvin iline bağlı Kemalpaşa ilçemize nüfusun ihtiyacını karşılayacak donanımlı bir hastane kurulması adına bir çalışmanız mevcut mudur? İlgili hastane ilçede ne zaman kurulacaktır? Bir takvim açıklar mısınız?”
Sedat Başar

Editör: Haber Merkezi