Esen Lokumcu Kemalpaşa’da acente ve tur işleri ile ilgilendiğini belirterek kısa ve uzun mesafeye giden araçların var olduğunu söyledi. Kemalpaşa’da yerli halkın sosyalleşeceği alanların kısıtlı olduğunu aktaran Lokumcu, gelen turistlerin gelişmiş şehirleri tercih ettiğini belirtti.

Kemalpaşa’nın Sarp Sınır Kapısı’na yakın olması ile Gürcü vatandaşlardan kaynaklı yoğunluk yaşadığını aktardı. Sınırdan geçen vatandaşların farklı şehirlere gitmek için kendileri ile iletişime geçtiğini belirten Lokumcu “ Sınırdan çıkan direk bizimle iletişime geçtiği için yolcu olasılığı daha yüksek. Farklı ülkelerin vatandaşları da bizi ziyaret ediyor. Yabancılar daha ağırlıklı. Yolcu yoğunluğumuz baya yoğun” dedi.

kemalpaşa sosyalleşmek ey07 (2)

5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı 5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı

Kemalpaşa’da AVM ve sahil dışında insanların vakit geçirebileceği bir alan olmadığını dile getiren Lokumcu, Gürcüler ve gelen yabancı turistlerin gezmek için Trabzon ve Rize’yi tercih ettiğini belirtti. Kemalpaşa’da sosyalleşmek için çok fazla seçeneklerinin olmadığını vurgulayarak “ Gürcülerin para değeri bizimkilerden daha değerli olduğu için daha çok seyahat ve alışveriş olarak bizden daha avantajlı. Kemalpaşa’da bir İstanbulbazaar’ımız var bide sahilimiz, restorantlarımız var yani onun dışında bir alternatif veya aktivite yapacakları bir şey yok. O yüzden direk Trabzon, Rize gibi yerleri ve daha gelişmiş yerleri tercih ediyorlar. Kemalpaşa’nın yerlisi olarak çok fazla seçeneğimiz yok bir şey yapmak için” ifadelerine yer verdi.  

Haber: Çiğdem ARSLAN

Editör: ÇİĞDEM ARSLAN