Dünya Müslüman Alimler Birliği, İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı saldırıları durdurmak için 11 Aralık Pazartesi günü yaşanılan saldırılara tepki ve Gazze'ye destek amaçlı "Küresel Grev" çağrısında bulunmuştu.

Yapılan çağrının ardından dünyada olduğu gibi Türkiye’nin birçok yerinde küresel greve destek verildi. 

Borçka’da esnaflık yapan İhvan Arıcılık da iş yerini açmayarak camlarına “Bugün, İsrail’in Filistin’e karşı uyguladığı soykırım saldırılarını protesto için küresel grev kapsamında işyerimiz kapalı olacaktır” bildirisini asarak küresel greve destek verdi.

Küresel greve destek veren İhvan Arıcılık iş yerinin sahibi Zafer Arslan “7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail in Filistin’e karşı yaptığı soykırım ve vahşet tüm dünya tarafından izlenmektedir. Gerek boykot ile gerekse yürüyüşler ile insanlar zulme ses çıkarmaya çalışıyor. Bugün için evvela Peygamber efendimizin  "zulmü engelleyemiyorsanız en azından onu duyurun" hadisi ile Filistin Alimler Birliği genel başkanının yayınlamış olduğu bildiri üzerine Müslüman kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hem dualarımız ile hem de fiilen göstermek adına işyerimizi kapalı tuttuk. Rabbim en yakın zamanda kardeşlerimize zafer nasip etsin” dedi.

Artvin’in en sıcak gündemini gundemartvin.com sitesinden takip edebilirsiniz. “Haberiniz Olsun”

Emine OCAKÇI

Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi Bilgehan Erdem Gençlere Seslendi

Editör: EMİNE OCAKÇI