Borçka’da çarşamba günleri Aydınlar Mahallesi’nde kurulan kıyafet pazarına vatandaşların talebi az. Yükselen fiyatlar sabahın erken saatlerinde tezgahlarını açan pazar esnafını da etkiledi.

30 senedir Borçka’da tezgahını açan Ahmet Ali Ayaydın, ev tekstil ürünlerini sattığını belirtti. Yükselen fiyatların vatandaşları etkilediği gibi kendilerini de etkilediğini söyleyen Ayaydın, yoğunluğun az olmasının nedenleri arasında şehir merkezine uzak olan Pazar yeri olduğunu aktardı.

Açığı kapatamadıklarını söyleyen pazar esnafı Ayaydın “Biz fiyatlarda mecbur artış yaptık. Çünkü aldığımız mal bir hafta sonra farklı fiyata alıyoruz. Mecbur ürün fiyatlarında değişim yapıyoruz. Karını koyup satmamız gerekiyor o yüzden fiyat artışı yaşanması normal. Artış dolayısı ile vatandaşların talebi azaldı. Buranın yoğunluğu çok fazla olmuyor birazda pazarın uzak olmasından dolayı. Ama asıl neden fiyatların pahalı olması. Açığı kapatamıyoruz maalesef” dedi.

Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız” Balcı “Eksiklikleri Tespit Ederek Çalışacağız”

Sebze pazarı Çoruh Caddesi’nde kurulurken kıyafet pazarının Aydınlar Mahallesi’nde kurulmasının pazar esnafının tercihi olduğunu söyleyerek şehir merkezine yakın kapalı pazar yeri kurulması gerektiğini belirtti. Ayaydın konuşmasının devamında “Belediye bize Çoruh caddesine de kurabileceğimizi söyledi ama bizim Borçka da çok rüzgar olduğundan dolayı konum olarak biz orayı tercih edemiyoruz. Orada olsak daha iyi ama kapalı yer olsa daha iyi. Şehre yakın bir yerde kapalı Pazar alanı yapılsa bizim için daha iyi olur” ifadelerine yer verdi.

Haber: Emine OCAKÇI

Editör: Editör Masası