Festival programı kapsamında saat 21.20 de sahneye çıkan Resul Dindar, organizasyonda aksamalar olduğunu belirterek saatlerde değişiklik yaşandığını söyledi.

21.00-23.00 saatleri arasında gerçekleşecek Resul Dindar konserinin aksamalar nedeni ile 21.20’de başlaması ile bir buçuk saatlik zaman diliminde şarkı söylediğini dile getiren Dindar, akabinde sahneye çıkacak olan Demet Akalın’ın sahneye çıkmasının hoş olmadığını aktardı.

Festivale gölge düşmesini istemediğini belirten Resul Dindar, sosyal medyada yayınlanan videoların kesilip yanlış haberler ile insanları yanlış bilgilendirdiklerini ifade etti.

Sahne arkasında yaşanan olayların istem dışı sahne önüne taşındığını belirterek “kalp kırdıysam affola” diyerek sahne arkasındaki görevlilerin başarısız olduğunu aktardı. Sanatçı Resul Dindar olayın perde arkasını şu şekilde açıkladı “ Böyle bir tartışmanın içerisine girmek istemezdim de, sırf haber değeri olsun diye videoyu kesip ön arkasını yayınlamayıp yalan yanlış haberlerle insanı, insanları yanlış yönlendiriyorlar yanlış bilgi sahibi yapıyorlar. Bir şeyler oldu dün akşam ama işte göründüğü gibi değil olay. Benim sahne saatim 20.30’du fakat benim sahneye çıkış saatim 21.20 oldu organizasyon aksadı, gecikti. Benden önceki grup gecikti ve geç indi. Bunlar festivallerde olur, böyle şeyler olura açık hava sahnesinde konserlere çıkan sanatçılarda bunu bilir zaten. Benden sonraki sanatçının hanımefendinin de bundan haberi var bilgisi var. Benim sahne saatim zaten 21.00-23.00 arası idi çünkü sahne saatleri değişti. Ben zaten bir saat on dakika sahne yapmıştım ki sahneden inmem söylendi. Hatta organizasyon şöyle bir şey yapıyor elektriği kesecekmiş beni sahneden indirmek için arkadan bağırıyorlar “kavga var” sahnenin arkasında, köşesinde konserde olanlar arkadaşlar zaten bunu görüyor oradan küfürler kötü kötü muameleler. Ben sahnede şunu söylüyorum ben Karadenizliyim ben kendi yöremde böyle şeyler yaşıyorum ben yine misafirperverliğimi yapayım çünkü ekibindeki arkadaşlarım üzülüyor, onlara da yanlış olsun istemiyorum deyip ben sahneden iniyorum zaten bir şarkı daha söyleyip. Sahne saatlerinde değişiklik oldu yani benim illaki şu kadar sahne yapacağım önce çıkacağım sonra çıkacağım böyle bir şey ile işim yok. Zaten beni tanıyan bilenler arkadaşlar biliyorlar. Burada sanatçının da çok fazla bir hatası yok organizasyon eksikliği organizasyonda yapılan yanlışlıklar, hatalar ama buda olur yani böyle festivallerde saat değişiklikleri olur. Program gereği sarkar bir şey olur. Önemli değil ama sahnede sanatçının basması, benim sahnemi basması biraz hoş olmadı. Oda gerginlik, günün heyecanı stresi olsa gerek. Hoş olmayan şeyler var ama daha detaylı istiyorsanız onun açıklamasını yaparım. Ama o çıkan haberlerde yanlış bilgiler yanlış haberler var”

dindarr açıkla

Arhavi'de heyelan: Ev ile otomobil toprak altında kaldı Arhavi'de heyelan: Ev ile otomobil toprak altında kaldı

“Ben Kardenizliyim ben buranın çocuğuyum falan benim o söylemim organizasyona, inmemi isteyen organizasyona. Günü yapan arkadaşlara aslındaki belediyelerdeki arkadaşlar her şeyi biliyorlar çıkıp bir şeyler söyleseler ne güzel olurdu. Karadenizliyim falan kötü tınlıyor tabi o olay öyle duyduğunuz gibi değil. Ben oradayım bana bunu yapmayın olmuyor. Günün organizatörleri, günü menajerleri, günün sahne görevlileri o arka taraftaki gerilimi sağlayan bütün tartışmalara, kavgalara ve bütün küçümsemelere sebebiyet veren organizasyon bu arkadaşlar siz orada ne iş yapıyordunuz? Arka tarafta ne oluyordu da Demet Akalın bana sahneye çıkmazsa gidecek bir an önce sahneden inmem gerekiyor yoksa zorla indirecek bilgisini bana veriyorsunuz. Çıkın konuşun sizde bir şeyler, bekliyorum”

“Festivale de gölge düşmesin istemiyorum çok güzel bir konser oldu katılan herkese teşekkürler. Ses ve ışıktaki arkadaşlar çok başarılı idi sahne arkasındaki arkadaşlar çok başarısızdı. Sahneye sanatçı varken müdahale etmek, sahneye çıkmak kaos yaratmak birilerine prim vermesin. Birileri amacına ulaşmasın, kendi yol haritasını çizen arkadaşların yolu, durağı burası olmasın. Arhavi Festivali adında, tadında yakışır bitti. Sahne arkasında yaşanan şeyler istem dışı sahneye taşınmış oldu benim orada biraz hatam kusurum var affola, kalp kırdıysam affola” dedi.  

Haber: Eda BAŞAR ÖZKAN

Editör: Editör Masası