Dünya bal üretiminde 3. Sırada yer alan Artvin; bal potansiyeli ve kalitesi en yüksek olan illerden arasında yer alıyor. Türkiye’deki en verimli 5 ana arı ırkından biri olan Kafkas Arısı Artvin’in Macahel yöresinde bulunuyor.

valilik borçkaa 3

Artvin Valiliği ve Artvin İl Özel idaresi koordinatörlüğünde Macahel bölgesinde gerçekleştirilen; Arıcılık eğitimi, Apiterapi Eğitimi, Kooperatifçilik ve pazarlama, arıcılık ekipman, organik arıcılık, coğrafi işaretleme gibi arıcılık eğitimleri ile 150 kişi eğitim alarak sertifikalandırıldı. Eğitim alan ve bu süreçten sonra organik arıcılık yapmak isteyen kişiler ile ayrıca programlar düzenlenerek Organik arı yetiştiriciliğine başlandı.

Valilik borçkaa 1

Apiterapi için 3 bin dönümlük yer verilmesinin ardından projeler başlatılarak toplu arı hastalıklarına karşı ilaçlama projesi eğitimi verildi. Temelde eğitim projesi olan “Organik Arı Yetiştiriciliği” eğitimi yılda iki defa yapılacağı bildirildi. Eğitimlerin ilk gününde teorik, ikinci gününde uygulamalı eğitim verildiği aktarıldı.

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

Eğitimde yer alan Profesör Dr. Levent Aydın “Burada Artvin Valiliğimizin bir projesi var organik arıcılık ile ilgili daha doğrusu bir sürü projelerden bir tanesi bu. Burada hem arıcılar ile tanışmaya hem de üç yıl boyunca organik arıcılık konusunda nelere önem verilmesi konusunda arıcılar ile bir araya geldik” dedi.

2022 Kasım ayında başlatılan Arıcılık Eğitimi Projesinin 2026 yılına kadar devam edeceği bildirildi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası