Macahel Camili Köyü Muhtarı Altan Gülbin, Macahel Tüneli ihalesinin birinci etabının 2023 yılında yapılacağına dair Artvin Milletvekili Faruk Çelik’ten söz aldıklarını belirterek beklenti içerisinde olduklarını aktardı.

Macahel zirve yolunun kışın kapanması ile büyük sorunlar yaşandığını vurgulayan Gülbin, hastaları kızaklar ve sedyeler ile Gürcistan üzerinden geçiş yapılarak Türkiye’ye ulaştırdıklarını söyledi. 

Artvin Valiliği ve Batum üzerinden yapılan antlaşma ile kimlik bilgilerinin verilmesi doğrultusunda hastaların geçiş yaptığını ifade eden Gülbin, Milletvekili Faruk Çelik öncülüğünde bağlantı yolunun yapılması için gerekli girişimlerin yapıldığını söyleyerek bayramdan sonra çalışmaların başlayacağını ve bölge halkının rahat nefes alacağını belirtti.

Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı Borçka 103. Yıl Dönümünü Kutladı

Camili Köyü Muhtarı Altan Gülbin konuşmasının devamında şu sözleri dile getirdi:”Son bir ay içerisinde çok ciddi çalışmalar görmekteyiz. Geçilen zirve yolunda 11 aydan sonra kar yağar periyodik olarak 2-3 ay yolumuz kapanıyor. Dolayısı ile çok ciddi sorun ve problem yaşıyor vadi. Dolayısı ile protokol dediğimiz geçişleri Gürcistan üzerinden yapmaktayız. Buradaki bağlantı yolunun yapılması için gerekli girişimlerimiz vardı sağ olsun sayın bakanımız Faruk Çelik'in öncülüğü ile Türkiye Büyükelçisi Batum Konsolosu buna dair o bağlantı yolu etüdü yapıldı. Muhtemelen bayramdan sonra bu çalışma başlayacak ve az da olsa bize rahat nefes aldıracak. Çünkü hastalarımızı kızaklar ve sedyelerle taşıyorduk en azından bunun önüne geçmiş olacağız. Vakalarımızı hızlı bir şekilde hastaneye yetiştireceğiz”

“En Büyük Sıkıntı Macahel Geçidi’nin Kışın Kapanması”  

Macahel halkının en büyük talebi 5900 metre uzunluğundaki tünelin başlaması ile rahata kavuşmak olduğunu aktaran Gülbin” Bölge insanı kendi yağında kavruluyor. Ekonomik anlamda arıcılık yapıyor Türkiye’nin en iyi iş alanları ve para kazandırıcı işlerle uğraşıyor. Az da olsa fındık tarımı var kendine yetebilecek kadar hayvan var yani ihtiyacını karşılayabiliyor ama buradaki en büyük sıkıntı Macahel Geçidi'nin kışın kapanması. Dolayısı ile buradaki insanların mağdur eden sorun bu, eğer bu problem çözülürse insanların başka bir talebi yok. Buranın halkı ülkesine külfet asla değildir o yüzden en büyük talebimiz biran önce 5900 metre uzunluğundaki tünelin başlaması ve bu bölge insanının rahat bir refah ve huzura kavuşturulması” dedi.

Gülşen MAKAR

Editör: Editör Masası