“Dokü Kültürü Çalışmaları ile Maviyemiş (vaccinium sp.) Bitkisinin Çoğaltılması” Protokolü İmzalandı
Protokol, Artvin için katma değeri yüksek mavi yemiş bitkisinin çoğaltılması, üreticilere sunulması ve bu sayede fidan temini konusunda ülkemizin dışa bağımlılığının kaldırılması amacıyla imzalandı.
Artvin Çoruh Üniversitesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasında gerçekleştirilen “Dokü Kültürü Çalışmaları ile Maviyemiş (vaccinium sp.) Bitkisinin Çoğaltılması” Protokolü 5 Ocak 2022 tarihinde Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ve Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya tarafından imzalandı.
Uygulama çalışmaları Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinde yürütülecek olan protokol kapsamında Artvin için katma değeri yüksek mavi yemiş bitkisinin çoğaltılması, üreticilere sunulması ve bu sayede fidan temini konusunda ülkemizin dışa bağımlılığının kaldırılması amaçlanıyor. Mavi yemiş bitkisinin yerel ölçekte üretiminin artması ile Üniversitenin bölgesel kalkınma hedeflerini bir adım daha öteye taşıyacak. Yaşlanma karşıtı özellikleri ve sağlık açısından değerli bir tür olarak kabul edilen mavi yemiş bitkisinin işlenmiş katma değerli ürüne dönüştürülmesi yolunda imzalanan protokolün önemli katkılarının olması bekleniyor. Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, protokolün yürütülmesi ve hedeflerine ulaşılması noktasında Tıbbi Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezimizin tüm imkânlarını seferber edeceğini bildirdi. Orman Bölge Müdürü Dr. Mimar Sinan Özkaya ise protokolün bölge için çok önemli bir adım olduğunu ve belirlenen hedeflere ulaşılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.
Artvin Çoruh Üniversitesi

Büyük Önder için anma töreni düzenlendi Büyük Önder için anma töreni düzenlendi

Editör: Haber Merkezi