Müftü Önal'dan veda ziyareti Müftü Önal'dan veda ziyareti


Yaptığı programlarla, Artvin’in tanıtımına katkı sağlayan; gazeteci, program yapımcısı sunucu, engelliler dernek kurucusu, Nurbay Usta Artvin’e ve Artvinliye verdiği değerden bahsetti.
Artvin’in değerlerinesahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Gazeteci Nurbay Usta, “Kendi memleketimizin değerlerine sahip çıkalım, kendi memleketimizin televizyonlarına, şairlerine, şiirlerine, değerlerine sahip çıkalım bizim derdimiz bu yoksa bu işi para için yapmıyoruz bu işleri yapan arkadaşlara destek verelim” dedi.
Artvin tanıtımına verdiği öneme dikkat çeken Nurbay Usta, kendisinden ve yaptığı çalışmalardan şu şekilde bahsetti: “Artvin'in, Artvin’in bütün insanlarının, yüreği memleket sevdasıyla dolu herkesin cumartesi günleri evlerine konuk ettiği, uzun saçlı tabiriyle bilinen biriyim. Toplumun önünde olmak o kadar zor bir şey ki, topluma sürekli bir şeyler verme mücadelesi içerisinde olmak da çok zor. Bu zorluğu yıllardır yaşadım. Karlı Dağların Eteğinde yüreği sıcak insanların diyarı Artvin'e Artvinliye hitap edebiliyorsam, bunun altında Oktay hocanın ve diğerlerinin emekleri çok fazladır. Çünkü paranın bu kadar önemli olduğu dönemlerde bu hava şartlarına, yokluklara rağmen paranın adını dahi anmadan gelmeleri kolay bir şey değildi. Ben önce Oktay Köse’ye sonra Artvin'in tanıtımı için destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bizim Artvin'in tanıtımı için, bu memleketin anlatımı için kimseyle sorunumuz olmadı, olması mümkün değil ben o insanlara minnettarım. Bizler önce insana neler verebiliriz, neler sunabiliriz dedik. Bazıları sadece müzik yaptığımızı zannettiler. Biz orada hiçbir şey yapmadığımız zamanlar bile Artvinli gençleri oraya taşıdığımızda, mikrofon tutturduğumuzda en azından Artvinli bir insan bile ekranlara çıkabiliyor diye bunu gösterdik, memleketimizin güzel olan şeylerini dış dünyaya açmaya çalıştık. İdarecilerimiz, bütün sivil toplum kuruluşları, valimiz, ilçe kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız hep beraber Artvin'i birlikte tanıtalım. Sadece broşür dağıtmakla Bu iş olmuyor herhangi bir televizyon kanalında bunu yapabiliriz, kişisel sayfalarda da bunu gerçekleştirebilirsiniz. Buna ihtiyacımız var dünyanın hiçbir yerinde olmayan doğal güzellikler, akarsular, kültür bizim Memleketimizde var Bunları tanıtalım. Biz Artvin’e zarar verecek bir iş yapmadık, Yapmayız da. Artvin'i bir yere kadar taşıyalım. Artvinli olmaktan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Birçok konuda eksiklerimiz var medyayı çok iyi kullanarak tanıtım yapmamız lazım yetkililerle birlikte bunu başarmamız lazım. Bugün Kadına şiddete karşı mücadele günü ben de haklı davalarında kadınları kutluyorum. Kadınlarımızın da sıkıntılarını dertlerini bir an önce çözülüp kadına şiddetin yok olduğu bir memleketi de görmek istiyoruz. Artvin emniyetin yapmış olduğu bir çalışma vardı KADES uygulaması ile ilgili tanıtım yapıyordu. Bütün kadınlarımızın KADES programını cep telefonlarına indirmelerini tavsiye ediyorum.”
“Memleketimizin Değerlerine Sahip Çıkalım”
Artvin Cğrafyasının insanları şiire , şairliğe yönelttiğine dikkat çeken Usta, “Şiir Konusunda da Büyük Ustalar var. Biz Artvin'de şairinin Ozan'ın çok olduğu ilde yaşıyoruz bunun en büyük nedenlerinden biri coğrafyamız. İnsanları Şair yapan, Ozan yapan, Aşık yapan çevresidir, Çevrenizdeki doğal güzellikler ve yaşam biçimidir. Bizim yaşam biçimimiz o kadar güzel ki herkes bir şey yazabilir. Bunu yazarken de elbette güzel yazmak önemlidir. Şairler, şiirler, kitaplar yazanları ile güzeldir. Televizyon Hatıraları yaşam Hatıraları hakkında çalışma yapıyorum, bu bittiğinde hatıralarımız içerisinde Sizler ve sanatçılarımız da, yaşadığımız ilginç olaylar da yer alacak. Bence ölüm mezarın üzerine son kürek Toprak atılıp da biri evine, biri kahveye dönüyorlar Oradaki insanların konuşması sizi ya yaşatır ya öldürür. Ölmemek için mücadele etmemiz lazım ya kitap yazacaksınız ya program yapacaksınız Eser bırakacaksınız, birisine yardımcı olacaksınız Eser bırakacaksınız, etrafınızdaki insanlara yardımda bulunarak eser bırakacaksınız bu şekilde ölmemiş olursunuz. Herhangi bir sanatçının Artvin dışında başka bir etkinliğe gittiğini göremezsiniz. Ama Artvin’e dışarıdan sanatçılar getiriyoruz. Dışarıdan gelen sanatçıları onlarca para veriyoruz. Buradaki sanatçılara o parayı verdiğimiz zaman meyvesini, sebzesini, ürününü buradan alır harcamasını buradan yapar, vermiş olduğunuz para da burada kalmış olur. Yıllardan beri bu memlekette bir star yetiştirememişsek bu bizlerin sorunu değildir, bu buraya destek vermesi gerekip de destek vermeyenlerin sorunudur. Çevre illerden Star sanatçılar çıkıyorlar. Çünkü etkinlik olur, program olur, o sanatçıları götürürler. Albüm çıkacağı zaman onlara yardımcı olurlar, O yüzden star olur bizim elimizde böyle bir durum olmadı. Star diye düşündüğünüz birçok sanatçının bizim programa çıkardığımız bazı sanatçıların çok daha altında olduğunu biliyoruz. Kendi memleketimizin değerlerine sahip çıkalım, kendi memleketimizin televizyonlarına, şairlerine, şiirlerine, değerlerine sahip çıkalım bizim derdimiz bu yoksa bu işi para için yapmıyoruz bu işleri yapan arkadaşlara destek verelim” şeklinde konuştu.
“Artık tek farklılık müziğimizi stüdyoda değil doğada yapıyoruz”
Ekonomik nedenlerle programda format değişikliğine gittiği belirten yapımcı ve sunucu Nurbay Usta, “Müzik Pınar'ı neden bitti neden Nurbay Usta yollarda şekline döndü diye çok soruyorlar. Müzik Pınarı programında türkü vardı ama şimdi değişen şey şartlar. Buradan kalkıp Trabzon'a gidiyorsunuz Aracınız yok, diyelim ki Aracınız olsa bile aracın yakıtını koyacaksınız, Buradan oraya götüreceğimiz sanatçıya ücret ödeyeceksiniz, ücretsiz gelecekse bile yemeğini ödeyeceksiniz. Her hafta buradan Trabzon'a gidiş geliş külfet. Şu anki format değişti ama yine sanatçılarımız var, yine olacak ama bu sefer stüdyoda değil mereğin kenarında, Hamamlı Köyü'nde veya diğer köylerde okuyacak. Artık tek farklılık müziğimizi stüdyoda değil doğada yapıyoruz 19'da her cumartesi günü Mavi Karadeniz Tv’de ilimizde yapılan etkinlikler var, sanatçılarımız var, Yani bu müzik pınarını konseptini değiştirmemizin en büyük nedeni ekonomi. 19 yıldır program yapıyorum 19 tane sponsor yok bırakın 19'u 5 tane bile sponsorumuz yok. Ben bana destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Ardanuçlu salim Usta Bey’e Teşekkür ediyorum. Bir gün olsun Artvin tanıtımı ile ilgili kendisi ile konuştuğumuz zaman olumsuz dönüş vermedi. Televizyon bizlere para ödemiyor, televizyonların geçimi de oradan reklam almalı, sponsorları olmalı bu parayı birileri ödeyemezse program yapımcıları bunu ödeyemez. Bu programların devam ediyor olmasının en büyük nedeni Artvin halkı, ikincisi de ekonomik boyutunu çeken gönül adamı Salim Usta bey’dir. Son zamanlarda tanıştığımız Artvin Şavşatlı Murat Sural Bey “Artvin için bu program için neler gerekiyorsa yapmaya çalışacağız” diyerek destek oldular. Ben buradan Murat Sural Bey'e de teşekkür ediyorum yine Bursa'dan Murat Acar Bey destek yardımda bulunuyor buradan teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
Eda Başar Özkan

Editör: Haber Merkezi