5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı 5 Yılda Hizmette Sınır Tanımadı


Mesleki Eğitimde yeni değişikliklerin tanıtılması için toplantı gerçekleştirildi
Artvin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, İşkur Müdürü Cevdet Ertürk, KOSGEB Müdürü Arif Ercan, SGK Müdürü Kahraman Derece, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Seçkin Kurt, ARTSO Meclis Başkanı İrfan Yıldırım katıldı.
Toplantıda ARTSO Başkanı Seçkin Kurt konuşma gerçekleştirerek:
“Amacımız toplumun hedefleri noktasında iş insanlarının istekleri, beklentileri doğrultusunda herhangi bir iş konusu ile alakalı daha kaliteli, daha vizyonlu gerekli olduğu yerlerde bilgi ve becerileri noktalarındaki alanları belirleyip kaliteli hizmet yapacak insan sayısını arttırıp ilimize katma değerler sağlamak. Değerli başkanlarımız, kurum müdürlerimiz burada. İlimizin ihtiyaçları konusunda onlarla birlikte istişare edeceğiz. Tam da dediğim noktada istenilen insanlardaki becerileri, bilgi, birikim ve uygulamaları tespit edip önce ilimize sonrada devletimize katma değerler yaratmak. Hem hükümetimizin temsilcileri hem de sivil toplum kurucuları ve önemli iş insanları olarak bizler bunu görüşür, bilinçlenir ve daha sonra da sahaya arkadaşlarımıza yansıtmaya çalışacağız.” dedi.
Seçkin Kurt’un ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar şunları söyledi;
“Ülkemizde yıllardır bir tarafta belirli becerileri kazanmaya ihtiyacı olan ve o becerileri kazandıktan sonra iş bekleyen bir insan gücü potansiyelimiz var, diğer yanda da işverenlerimizin işçi bulamama, meslek elemanı bulamama gibi bir sorun ile karşı karşıyayız. Ülkemizin gelişmesi devletimizin büyük hedefler açısından eğitim sistemimizde sürekli kendimizi sorgulayıp daha iyi olmak için çabaladığımız bir çalışma alanı. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın himayelerinde Sayın Bakanımız çok önemli bir çalışma başlattı. Şu anda bu konuda milli bir seferberlik ilan etmiş durumdayız. Çok uzun süredir beklediğimiz 3308 sayılı Eğitim Kanunumuzda çıraklarla, ustalarla ve kalfalarla ilgili kanunda önemli bir değişiklik oldu. 25 Aralık'ta yayınlanan değişiklikle beraber daha önce iş yerlerinde staja gönderdiğimiz öğrencilerimizin asgari ücretin 1/3 noktasında aldıkları ücreti işveren ödüyordu, yapılan bu değişiklikle beraber bu ücreti işveren ödemeyecek, devletimiz karşılayacak. Yani meslek liselerimizden staj için gelip becerisini geliştiren iş dünyasına kazandırmayı planladığımız çocuklarımızın bu ücreti tamamen devlet tarafından karşılanacak.
Güncel rakamlarda da belirlendiği gibi 1125 lira gibi bir ücret alacaklar. Bugün işletmelere gönderdiğimiz hem meslek liselerimizde hem de mesleki eğitim merkezlerimizdeki çocukların asgari ücretin yarısı olan bedeli, işbaşı eğitimi ile devlet tarafından ödenecek. Tüm meslek liselerimize 3 Aralık 2021 tarihi itibariyle mesleki eğitim programı eklendi. Bütün bu gelişmelerin ışığında artık biz diyoruz ki sizlerin istediği işgücünü yetiştirelim. Sizde bu çocuklara hem işbaşı eğitimi ile alanda yetiştirin hem de arkasından istihdamı ve sürekliliği sağlayalım.”
Sedat Başar

Editör: Haber Merkezi